Logo

«Χτύπημα» της ΕΛ.ΑΣ σε μεγάλη εταιρεία παράνομου στοιχηματισμού στην Κέρκυρα



 
 

Η Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας  προχώρησε τα ξημερώμαα του Σαββάτου στην εξάρθρωση μεγάλης εγκληματικής εταιρείας παράνομου στοιχηματισμού. Όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη ένας εκ των ιδιοκτητών ιστοσελίδας που δεν είχε άδεια για στοιχηματισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4002 του 2011.

Οι αστυνομικοί, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδησεων, «έσπασαν» κωδικούς, βρήκαν και εκτύπωσαν 157.963 δελτία παικτών, ονομαστικής αξίας από 0,5 ως 452 ευρώ, τα οποία είχαν παιχτεί στην Κέρκυρα και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας από τις 3 Μαρτίου μέχρι τις 14 Μαΐου.

Όπως εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, ο τζίρος των 70 ημερών που είχε η εταιρεία ήταν 7 εκατ. ευρώ, για τα οποία δεν αποδόθηκαν οι απαιτούμενοι φόροι (35%) στο ελληνικό δημόσιο, αλλά και στον ΟΠΑΠ που έχει το αποκλειστικό δικαίωμα της οργάνωσης στοιχήματος, μέσω των σχετικών πρακτορείων, στην Ελλάδα. Ο ετήσιος τζίρος της εταιρείας υπολογίζεται στα 30 εκ. ευρώ.

Εκτός από τον ένα εκ  των ιδιοκτητών ιστοσελίδας  συνελήφθησαν, ακόμη, οι υπαρχηγοί της εταιρείας και ένα ακόμη άτομο, ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για άλλα 7,. Παράλληλα, χειροπέδες μπήκαν και σε 5 παίκτες. Ταυτοποιούνται, επίσης, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας τα στοιχεία και άλλων παικτών, προκειμένου να βρεθούν ενώπιων της ανάκρισης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριοΔευτέρα ενώπιον του εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή Κέρκυρας, όπου και αναμένεται να ζητήσουν τριήμερη προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η λειτουργία της ιστοσελίδας, που αφορά σε κακουργηματική δράση, καθώς σχετίζεται με δημιουργία παράνομου στοιχηματισμού και  «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, διακόπηκε τα ξημερώματα της Κυριακής. 

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας όλες  οι συναλλαγές μεταξύ παικτών, μπούκερ, ιδιοκτητών γίνονταν με χρήματα σε ρευστό, προκειμένου να μην αφήνονται τραπεζικά ίχνη.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας συνεχίζει την έρευνα  για τη σύλληψη και άλλων υπευθύνων της εταιρείας, καθώς  και για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, που έχει να κάνει με δεκάδες χιλιάδες παιγμένα δελτία και μεγάλους τζίρους μαύρου χρήματος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-5-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά