Logo

Ασφάλιζαν εικονικά εργαζόμενους για να μην πληρώνουν εισφορές - Πέντε συλλήψεις από την Οικονομική Αστυνομία



 
 

Στη σύλληψη πέντε ατόμων που εμπλέκονται σε εικονικές ασφαλίσεις εργαζομένων για την απάτη και πλαστογραφία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, μέσω της σύστασης εικονικών εταιρειών και την εικονική ασφάλιση εργαζομένων, προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία.

Από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης ζημιώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ποσό ύψους 1.723.758,76 ευρώ, προς οικονομικό όφελος των κατηγορουμένων .

Επιπρόσθετα, οι εικονικές εταιρείες που είχαν συστήσει παρουσιάζουν συνολικές οφειλές προς τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. ύψους 116.667,88 ευρώ, χωρίς να έχουν προσδιοριστεί και υπολογιστεί τυχόν νόμιμοι φόροι (κυρίως ΦΜΥ, ΦΠΑ και φόρος εισοδήματος).

Οι συλληφθέντες είναι ένας 47χρονος μια γυναίκα 41ετών, δύο 51χρονοι και ένας 32χρονος, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται οκτώ ακόμη άτομα.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, προέκυψε ότι η 41χρονη μαζί με τον 47χρονο - ηγετικά στελέχη της οργάνωσης - διατηρούσαν εταιρεία και προέβαιναν με τα υπόλοιπα μέλη σε εικονικές προσλήψεις και ασφαλίσεις του προσωπικού της, σε «εταιρείες αχυρανθρώπων», εξαπατώντας με αυτό τον τρόπο το δημόσιο, διότι ουσιαστικά οι εργαζόμενοι συνέχιζαν να εργάζονται για τα συμφέροντα της αρχικής εταιρείας.

Με τη διαδικασία αυτή, οι εικονικές εταιρείες υπερχρεώνονταν με οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές και φόρους στις Δ.Ο.Υ, ενώ εγκαταλείπονταν αδρανείς χωρίς να προβαίνουν σε διακοπή τις δραστηριοτήτων τους.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-5-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά