Logo

Δούλευαν ως "ντελιβεράδες" για να εντοπίζουν τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες που θα έκλεβαν [φωτο]



 
 

Τα απογεύματα και τα βράδια σύχναζαν σε γήπεδα, αθλητικούς χώρους, εμπορικά κέντρα και γενικά σε χώρους ψυχαγωγίας για να εντοπίζουν τα οχήματα που θα έκλεβαν. Ο λόγος για τα μέλη συμμορίας που έκλεβαν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες στην Αττική και έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτνω κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Αναφορικά με την υπόθεση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνομικός υποδιευθυντής, Θεόδωρος Χρονόπουλος, είπε:  

«Την υπόθεση της εξάρθρωσης εγκληματικής ομάδας τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκίνητων και δίκυκλων μοτοσικλετών, σε περιοχές του νομού Αττικής, χειρίστηκε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας .

Συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 31-05-2017, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Κέντρου των Αθηνών, συνολικά (6) μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα (4) ημεδαποί ηλικίας 29, 26, 19 και 18 ετών και δυο (2) υπήκοοι Αλβανίας 28 και 26 ετών.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης αναζητούσαν απογευματινές και βραδινές ώρες οχήματα, σε περιοχές με μεγάλη προσέλευση κόσμου, όπως γήπεδα, αθλητικοί χώροι, εμπορικά κέντρα και γενικά σε χώρους ψυχαγωγίας, ή οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε εξωτερικούς χώρους εκμεταλλευόμενοι την μειωμένη κίνηση.

Τα αυτοκίνητα που αναζητούσαν ήταν συγκεκριμένης μάρκας και προδιαγραφών και τα αφαιρούσαν με τη χρήση ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού που διέθεταν, ενώ τις μοτοσικλέτες τις αφαιρούσαν με τη χρήση ειδικά διαμορφωμένων αυτοσχέδιων εργαλείων.

Στη συνέχεια μετέφεραν τα οχήματα σε χώρους που είχαν διαμορφώσει κατάλληλα, όπου είτε τα αποσυναρμολογούσαν και τα ανταλλακτικά τους τα διέθεταν προς πώληση, είτε πλαστογραφούσαν τους χαρακτηριστικούς αριθμούς τους ( αριθμός πλαισίου, αριθμός κινητήρα, αριθμός αμαξώματος κ.α.) με σκοπό να τα μεταπωλήσουν.

Την πλαστογράφηση των χαρακτηριστικών των αφαιρεθέντων οχημάτων πραγματοποιούσαν «χτυπώντας» τους σειριακούς αριθμούς και «εκμεταλλευόμενοι» τα έγγραφα αυτοκινήτων ίδιας μάρκας, τα οποία τα μέλη της οργάνωσης είχαν προηγουμένως εισαγάγει από το εξωτερικό. Ακολούθως, τα ταξινομούσαν στο όνομά τους ή σε συγγενικά τους πρόσωπα και τα μεταπωλούσαν αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Στην πλειοψηφία τους, τα μέλη της οργάνωσης δεν εργάζονταν και συντηρούνταν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, με τα κέρδη που τους απέφερε η εγκληματική τους δραστηριότητα.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις επέλεγαν επαγγέλματα όπως διανομείς ( delivery ), τα οποία τους επέτρεπαν να κινούνται συνεχώς και να εντοπίζουν πιθανούς «στόχους».

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί (12) κλοπές αυτοκίνητων και μοτοσικλετών και μια (1) κλοπή ανταλλακτικών από φορτηγό αυτοκίνητο, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες και σε αποθήκες και αποθηκευτικούς χώρους που διατηρούσαν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (5) αυτοκίνητα και ένα JETSKI ,
  • (3) κινητήρες μοτοσικλετών,
  • laptop με ηλεκτρονική συσκευή παράκαμψης του ηλεκτρονικού εγκεφάλου των οχημάτων, για την αφαίρεση αυτών ,
  • πλήθος ανταλλακτικών και εξαρτημάτων μοτοσικλετών, όπως εξατμίσεις, σέλες, αμορτισέρ, ψαλίδια, φανάρια διαφόρων τύπων μοτοσικλετών,
  • μεγάλος αριθμός κλειδιών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, εξαρτημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, διαφόρων μαρκών και μοντέλων,
  • πλήθος κλειδιών πασπαρτού για διάφορες μάρκες αυτοκινήτων,
  • μεγάλος αριθμός φωτοαντιγράφων και υπευθύνων δηλώσεων αγοραπωλησιών οχημάτων, καθώς και πινακίδων κυκλοφορίας,
  • ποσότητα ινδικής κάνναβης βάρους (111,5) γραμμαρίων,
  • πιστόλι αερίου - κρότου και
  • χρηματικό ποσό (1.260) ευρώ.

Τα κατασχεθέντα οχήματα και ανταλλακτικά και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να ταυτοποιηθεί η προέλευσή τους, ενώ εξετάζεται η συμμέτοχη των δραστών σε δεκάδες ακόμη παρόμοιες κλοπές.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου παραπέμφθηκαν για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης » .

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-6-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά