Logo

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 24χρονου στα Πατήσια - Τον μαχαίρωσαν φίλοι της συντρόφου του



 
 

Η Ελληνική Αστυνομία εξιχνίασε  μία δολοφονία και μία απόπειρα δολοφονίας που τελέστηκαν, αντίστοιχα,  το Μάιο του 2017 στο κέντρο της Αθήνας και τον Απρίλιο του 2017 στο Παλαιό Φάληρο.

Στην υπόθεση  ανθρωποκτονίας, θύμα ήταν ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος βρέθηκε τραυματισμένος τις πρώτες πρωινές ώρες της 28-5-2017 στην περιοχή των Πατησίων και κατέληξε κατά την διακομιδή του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατός του  προήλθε συνεπεία τραυματισμού από νύσσον και τέμνον όργανο.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν μία 24χρονη και  ένας 20χρονος, και οι δύο υπήκοοι Αλβανίας, ενώ αναζητούνται δύο ομοεθνείς συνεργοί τους , 19 ετών και 23 ετών  σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί σχετικά εντάλματα σύλληψης.

Σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων συνελήφθησαν η 24χρονη στην Αθήνα και στην Ύδρα, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Α.Τ. , ο 20χρονος.

Όπως προέκυψε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν όλα τα προανακριτικά στοιχεία, η συλληφθείσα διατηρούσε σχέση με το θύμα, το οποίο όπως ισχυρίζετο την κακοποιούσε συστηματικά. Για τον λόγο αυτό ζήτησε από τους συγκατηγορουμένους της, να την βοηθήσουν να απαλλαγεί από αυτόν, εκφοβίζοντάς τον. Στη συνέχεια, δημιούργησε όλες τις απαραίτητες συνθήκες για την τέλεση της επίθεσης σε βάρος του, οδηγώντας τον στην ανωτέρω περιοχή, πλησίον της οικίας του 19χρονου. Στο σημείο εκείνο του επιτέθηκαν και τον κτύπησαν με μαχαίρι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Από την περαιτέρω έρευνα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέσα σε υπόνομο, το μαχαίρι το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια της επίθεσης.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας  και στη συνέχεια στον αρμόδιο ανακριτή.

Παλαιό Φάληρο: Με μία μοτοσικλέτα πλησίασε το θύμα και το πυροβόληε πέντε φορές

Στη δεύτερη υπόθεση αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών εξιχνιάστηκε  η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 26χρονου Έλληνα  που σημειώθηκε τις βραδινές ώρες της 4 Απριλίου 2017, στο Παλαιό Φάληρο.

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκε ως δράστης 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και αναζητείται.

 Κίνητρο της πράξης του δράστη φέρονται προσωπικές διαφορές που είχε με το θύμα του.

Όπως προεκυψε από την έρευνα, βραδινές ώρες της 4-4-2017 ο δράστης οδηγώντας μοτοσικλέτα προσέγγισε τον 26χρονο, ο οποίος βρισκόταν έξω από την οικία του στο Π. Φάληρο και αποβιβάστηκε από αυτήν κρατώντας ένα πιστόλι. Ο 26χρονος στη θέα του όπλου προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας αλλά ο δράστης τον ακολούθησε και τον πυροβόλησε πέντε φορές, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά. Στη συνέχεια ο δράστης επιβιβάσθηκε στη μοτοσικλέτα του και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 33χρονου, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας  και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-6-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά