Logo

Συνελήφθησαν μέλη σπείρας νεαρών που λήστευαν ανηλίκους στην Αθήνα



 
 

Με τη σύλληψη πέντε Αλβανών εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στη διάπραξη μεγάλου αριθμού κλοπών – διαρρήξεων και ληστειών, στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, την 31-05-2017 στην Καλλιθέα Αττικής, 5 υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 22 ετών έως 33 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν δώδεκα  συνεργοί τους και συγκεκριμένα, 18χρονος Έλληνας  έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης και έντεκα υπήκοοι Αλβανίας που αναζητούνται.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και ενεργώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανήλικων κυρίως ατόμων, καθώς και κλοπές από διαμερίσματα, καταστήματα, αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Για τον εντοπισμό τους είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών, η οποία είχε αναλάβει τη συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων και τη διενέργεια περιπολιών στις περιοχές όπου δρούσαν τα μέλη της οργάνωσης.

Στο πλαίσιο επισταμένων αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες της 31-05-2017 οι συλληφθέντες και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Από την πολύμηνη έρευνα και προανάκριση, την ανάλυση του τρόπου δράσης ( modus operandi) της εγκληματικής οργάνωσης και τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται σε 41 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και ληστειών, ενώ το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισαν ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για διενέργεια κυρίας ανάκρισης στην 2η Τακτική Ανακρίτρια Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση παρόμοιων περιπτώσεων και τον εντοπισμό των λοιπών μελών της ομάδας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-6-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά