Logo

Προφυλακίστηκε 29χρονος για ένοπλες ληστείες στην Ανατολική Αττική



 
 

Συνελήφθη ένας 29χροος υπήκοος Αλβανίας ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε τις απογευματινές ώρες της 30-05-2017, στην Αθήνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 2 περιπτώσεις ληστειών που τελέστηκαν τον προηγούμενο μήνα σε οικίες και μια  περίπτωση σε πρατήριο υγρών καυσίμων, σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει δομημένη με διακριτικούς ρόλους και διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε ληστείες σε οικίες και πρατήρια υγρών καυσίμων, κυρίως σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν οχήματα τα οποία ενοικίαζαν από ιδιωτική εταιρία, ενώ κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους και προέβαιναν στην αποσύνδεση συστημάτων καταγραφής, με σκοπό την αποφυγή της ταυτοποίησης και σύλληψής τους.

Δρούσαν σε ομάδες δύο η τριών ατόμων και προσέγγιζαν τους στόχους τους βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Αιφνιδίαζαν και ακινητοποιούσαν τους ενοίκους με την απειλή όπλων και τους υποχρέωναν να τους οδηγήσουν στο εσωτερικό αυτών. Ακολούθως, προέβαιναν σε ενδελεχή έρευνα και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, ενώ δεν δίσταζαν να διαφεύγουν και με τα ιδιωτικά οχήματα των μελών της οικογένειας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 29χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, δύο φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και κάλυκας πυροβόλου όπλου.

Ο δράστης, πρώην έγκλειστος Καταστημάτων Κράτησης και σεσημασμένος για τα ίδια αδικήματα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, όπου παραπέμφθηκε σε τακτική ανάκριση και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης, καθώς και τη συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζεται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-6-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά