Logo

Θάνατος 10χρονου στο Μενίδι: Μεγάλη έρευνα της ΕΛΑΣ για τον δράστη - Δεκάδες προσαγωγές και έρευνες σε σπίτια [φωτο]



 
 

Γιγαντιαία επιχείρηση διεξάγει απόψε η Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή των Αχαρνών, προκειμένου να εντοπιστεί ο άγνωστος που πυροβολώντας άσκοπα χθες (Πέμπτη) το βράδυ έγινε υπαίτιος του θανάτου του 11χρονου αγοριού, το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα μέσα στο 6ο δημοτικό σχολείο από αδέσποτη σφαίρια.

Περισσότεροι από 250 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες συμμετέχουν στην επιχείρηση, στα πλαίσια της οποίας έχουν γίνει έρευνες σε σπίτια ενώ έχουν προσαχθεί δεκάδες άτομα, τα οποία  εξετάζονται για την περίπτωση που γνωρίζουν κάτι για γλέντι ή άλλη εκδήλωση, κατά την οποία «έπεσαν» πυροβολισμοί την επίμαχη ώρα, οπότε και δέχτηκε την αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι ο μικρός μαθητής.

Με βάση τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Ασφάλεια Αττικής, το ενδιαφέρον των αστυνομικών εστιάζεται στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά και στον οποίο έχουν μπει οι αστυνομικές δυνάμεις και  «χτενίζουν» ολόκληρο τον χώρο, σπιθαμή προς σπιθαμή. Όλη η περιοχή είναι αποκλεισμένη από Ειδικές Δυνάμεις, ομάδες της ΔΙ.ΑΣ, διμοιρίες των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ καθώς και από αστυνομικούς της  Δυτικής Αττικής.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι πολλά σπίτια της περιοχής είναι κλειστά και κλειδωμένα, καθώς, όπως φαίνεται,  οι ιδιοκτήτες τους τα εγκατέλειψαν άρον άρον, όταν είδαν πως αρχίζει η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.
Πάντως οι μέχρι τώρα έρευνες οδηγούν σε συγκεκριμένο χώρο μέσα στον οικισμό, όπου πιθανολογείται ότι έχουν πέσει οι πυροβολισμοί, ενώ οι αστυνομικοί διερευνούν παντός είδους παράνομες δραστηριότητες στην περιοχή (όπλα, ναρκωτικά κ.α.)

Αναφορικά με τους  κάλυκες που βρέθηκαν νωρίτερα την Παρασκευή σε οικόπεδο, εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι από πρόσφατους πυροβολισμούς ή παλαιότερους και αν έχουν οποιαδήποτε σχέση με το τραγικό συμβάν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από τις έρευνες έχουν κατασχεθεί 18 κάλυκες των 9 χιλιοστών, ένας κάλυκας 7.62 χιλιοστών, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου .

Τέλος,  έχουν πραγματοποιηθεί  συνολικά 22 κατ' οίκον έρευνες, έχουν γίνει 31 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις ατόμων για ναρκωτικά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-6-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά