Logo

Συνελήφθησαν τέσσερις συμβολαιογράφοι για παράνομες νομιμοποιήσεις αλλοδαπών - Καταζητείται ένας δικηγόρος



 
 

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν δώδεκα άτομα - μεταξύ των οποίων και τέσσερις συμβολαιογράφους - που εμπλέκονται σε παράνομες νομιμοποιήσεις αλλοδαπών ανδρών, με άδειες διαμονής που εκδίδονταν κατόπιν ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας εξώγαμων τέκνων ημεδαπών γυναικών και εικονικών γάμων.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ένας 38χρονος δικηγόρος και μία 30χρονη ημεδαπή εναντίον των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της πλαστογραφίας και κατάρτισης ενσήμων, της απάτης, της δωροδοκίας υπαλλήλου, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της παράβασης καθήκοντος και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

Ακόμη κατηγορούνται άλλα 76 άτομα για διάφορες επιμέρους ποινικά κολάσιμες πράξεις (διατάραξη της οικογενειακής τάξης, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κ.α.).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχε μία 59χρονη, η οποία μαζί με τον 38χρονο δικηγόρο, προσέγγιζαν απευθείας και μέσω των λοιπών συνεργών τους ημεδαπές γυναίκες, κυρίως Ρομά, τις οποίες έπειθαν έναντι αμοιβής, να δηλώνουν ψευδώς ότι απέκτησαν τέκνα με αλλοδαπό υπήκοο.

Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, δραστηριοποιούνταν στην απόκτηση όλων των προαπαιτούμενων μέχρι την τελική έκδοση της άδειας διαμονής, ενώ σημαντικό ρόλο στην οργάνωση κατείχαν οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι καθ' υπόδειξη προέβαιναν στις απαραίτητες συμβολαιογραφικές πράξεις. Τέλος, την διεκπεραίωση των υποθέσεων αναλάμβανε ο 38χρονος δικηγόρος.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε για την πλήρη αποδόμηση του δικτύου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά (16) έρευνες σε σπίτια και γραφεία, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από έγγραφα, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, σφραγίδες και φωτογραφίες τύπου ταυτότητας.

Ακόμη, ταυτοποιήθηκαν (47) περιπτώσεις ψευδών πράξεων αναγνώρισης πατρότητας τέκνων ημεδαπών μητέρων ενώ ερευνάται η δράση της οργάνωσης σε (474) τουλάχιστον περιπτώσεις οι οποίες συντάχθηκαν από τους συμβολαιογράφους.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθήνας, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή για να απολογηθούν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-7-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά