Logo

Συνελήφθη και ανακρίνεται 63χρονος ως ύποπτος για εμπρησμούς στην Πάρνηθα



 
 

Με άτομο που προσήχθη από την Πάρνηθα και θεωρείται ύποπτο για εμπρησμούς ασχολούνται οι ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Η  εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη είπε, συγκεκριμένα, ότι το άτομο εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης με το αυτοκίνητό του στην περιοχή της Πάρνηθας. Υστέρα από έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή του πολλά υλικά ικανά να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Όπως τόνισε η κ. Μαλλίρη, ο άνδρας αυτός εξετάζεται τόσο για την παρουσία του στην Πάρνηθα σήμερα Τρίτη καθώς και για πυρκαγιές στην περιοχή που εκδηλώθηκαν προηγούμενα έτη.

Ο προσαχθείς είναι ελληνικής υπηκοότητας, 63 ετών και εντοπίστηκε από αστυνομικούς που έκαναν περιπολία.

Τα αντικείμενα που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό του ήταν στουπιά, κεριά, αναπτήρες κ.ά., τα οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Τελικώς, η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη με την κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού, καθώς .φέρεται να προσπάθησε να προκαλέσει πυρκαγιά.

Πηγές από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι ο 63χρονος είναι πυρομανής. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια που εξετάζει την πιθανότητα  ο συλληφθείς να έχει προκαλέσει με τη δράση του και άλλες φωτιές στην περιοχή.

Στο μεταξύ, η κ. Μαλλίρη επιβεβαίωσε πληροφορίες, συμφωνα με τις οποίες η χώρα μας ζήτησε βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε πυροσβεστικά αεροπλάνα, λόγω της δραματικής κατάστασης που βιώνουμε από τις πυρκαγιές και τις δύσκολες μέρες που έρχονται σύμφωνα με τις προβλέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικότερα, η κ. Μαλλίρη ανέφερε: «Λόγω της μεγάλης έκτασης και έντασης της πυρκαγιάς στον Κάλαμο και της επικινδυνότητάς της και με δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, η χώρα μας υπέβαλε αίτημα, μέσο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας IRCC για διεθνή συνδρομή σε εναέρια μέσα και πιο συγκεκριμένα για δύο ζεύγη αεροσκαφών τύπου CL – 415. Σημειώνεται ότι η Γαλλία η οποία διαθέτει μονάδες εναέριων μέσων στην εθελοντική δεξαμενή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, απάντησε αρνητικά λόγω των πολλών πυρκαγιών στην χώρα της».

Τέλος η εκπρόσωπος Τύπου του Π.Σ. επιβεβαίωσε την είδηση που δημοσίευσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η Κύπρος προσεφέρθη να αποστείλει ομάδα πεζοπόρου τμήματος αποτελούμενη από 60 άτομα. Το αίτημα έγινε ήδη αποδεκτό και μεταβαίνει στην Κύπρο αεροσκάφος C-130 προκειμένου να τους μεταφέρει.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-8-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά