Logo

Ρόδος: Απατεώνες υπόσχονταν διαγραφή χρεών από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος



 
 

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου εξάρθρωσε την Πέμπτη σπείρα που εξαπατούσε πολίτες υποσχόμενη  διαγραφή οφειλών από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες (τρεις άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας, οι δύο 28 ετών και 40 ετών και οι άλλοι δύο 46 ετών, καθώς και ένας 41χρονος Μολδαβός σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης καταγγελίας που υποβλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2017, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και ενεργώντας από κοινού παρουσιάζονταν ως εκπρόσωποι ιδιωτικής εταιρίας παροχής ενέργειας και εξαπατούσαν πολίτες ή επιχειρηματίες, με το πρόσχημα ότι μπορούν να μεσολαβήσουν προκειμένου να διαγραφούν οφειλές τους από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι δράστες προέτρεπαν, επίσης, όσους προσέγγιζαν, να εγγραφούν στην εταιρεία ενέργειας που εκπροσωπούσαν και παράλληλα να τοποθετήσουν ειδική συσκευή «κόφτη» στην παροχή τους, η οποία θα απέκρυβε την πραγματική κατανάλωση ρεύματος.

Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δεκαοκτώ περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών στη Ρόδο και υπολογίζεται ότι οι κατηγορούμενοι απέσπασαν συνολικά από τα θύματά τους ποσό που ανέρχεται στις 50.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα Παρασκευή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς του σε βάρος άλλων ανυποψίαστωάν πολιτών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-8-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά