Logo

Έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ για τζιχαντιστές



 
 

Η ΕΛ.ΑΣ έχει θέσει υπό καθημερινή παρακολούθηση τέσσερις εξτρεμιστές που θεωρούνται ύποπτοι ότι ενδέχεται να ανήκουν στους τζιχαντιστές, καθώς, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ισπανία έχει σημάνει συναγερμός  στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Προς το παρόν η Αθήνα δεν έχει κάποια ένδειξη ότι είναι στόχος των τζιχαντιστών, αλλά όπως λέει ο αρμόδιος υπουργός Νίος Τόσκας, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για τέτοια θέματα.

Σύμφωνα με την Real News, η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, έχει εντοπίσει τέσσερις εξτρεμιστές που χρησιμοποιούν «περίεργες εκφράσεις», έχουν επαφές με «ύποπτα» πρόσωπα στο εξωτερικό και τουλάχιστον δύο από αυτούς έχουν υπηρετήσει στο ISIS.

Οι δύο είναι μαροκινής καταγωγής και οι άλλοι δύο αιγυπτιακής, έχουν εισέλθει στη χώρα μας με το προσφυγικό ρεύμα και θεωρούνται ιδιαίτερα «σκληροί», ωστόσο δεν έχουν δώσει αφορμή για σύλληψή τους.

Υπό παρακολούθηση βρίσκονται επίσης και άλλα άτομα σε προσφυγικά κέντρα, παράτυπα τζαμιά, κυρίως στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές έχουν ενισχύσει τις περιπολίες σε εμπορικούς δρόμους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και λαμβάνει μέτρα για την κυκλοφορία σε πολυσύχναστους εμπορικούς και τουριστικούς χώρους.

 Συνελήφθη μουσουλμάνος έξω από το Αλλοδαπών ενώ φώναζε «Allahu akbar»

Στο μεταξύ, το Σάββατο, έξω από την Δ/νση Αλλοδαπών επι της Πέτρου Ραλλη συνελήφθη αλλοδαπός, καθώς διερχόμενος άρχισε να φωνάζει «Allahu akbar» προκαλώντας τους κρατούμενους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν επαναλαμβάνοντας μέσα από τα κελιά

Η στατική αστυνομική δύναμη επενέβη άεσα και ακινητοποίησε  τον αλλαδοπό, όταν διερχόμενος απο το κτήριο της Π.Ράλλη, άρχισε να φωνάζει «Allahu akbar» (μτφ. «ο Αλλάχ είναι μεγάλος»). 

Από το εσωτερικό του κτηρίου κραούμενοι παράτυποι μετανάστες βγήκαν στα παράθυρα των κελιων τους και ανταποκρίθηκαν επαναλαμβάνοντας τη δράση και συνθήματα στα αραβικά.

Οι εν υπηρεσία αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ  συνέλαβαν τον αλλοδαπό του οποίου εξετάζεται το μητρώο του και οι διασυνδέσεις του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-8-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά