Logo

Κύκλωμα διακινούσε μετανάστες μέσω αεροδρομίων - Χορηγούσε και πλαστά διαβατήρια [φωτο]



 
 

Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, μεγάλο κύκλωμα τα μέλη του οποίου διακινούσαν παράνομα μετανάστες μέσω αεροδρομίων της χώρας μας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, τρία άτομα (μία 24χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, ένας 32χρονος υπήκοος Συρίας και ένας 43χρονος υπήκοος Πακιστάν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Τα μέλη του κυκλώματος από τον περασμένο Νοέμβριο, με την χρήση γνήσιων ή μη ταξιδιωτικών εγγράφων διαφόρων Ευρωπαϊκών Χωρών, πραγματοποιούσαν παράνομες προωθήσεις αλλοδαπών από διάφορα αεροδρόμια της Χώρας, με την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων και καρτών επιβίβασης μέσω συγκεκριμένου ταξιδιωτικού γραφείου στην περιοχή της Κυψέλης, στο οποίο εργάζονταν ως υπάλληλος ο συλληφθείς υπήκοος Πακιστάν.

Επίσης, από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι το ίδιο κύκλωμα δραστηριοποιούνταν και στην πώληση των ταξιδιωτικών εγγράφων που είχαν στην κατοχή τους, σε τιμές που κυμαίνονταν από -600- έως 1.500- ευρώ, ενώ από κάθε παράνομη προώθηση, έπαιρναν από 4.500 έως 6.000 ευρώ.

Από τις έρευνες σε οικία σε κατάστημα και σε ένα όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-110- δελτία ταυτότητας Ελληνικών και λοιπών Ευρωπαϊκών Αρχών

-38- διαβατήρια Ευρωπαϊκών κυρίως Αρχών

-17- ειδικές προξενικές θεωρήσεις ( VISA)

-6- άδειες ικανότητας οδήγησης

Το χρηματικό ποσό των -1.215- ευρώ

Το χρηματικό ποσό των -130- κορωνών Σουηδίας

-49- ναρκωτικά δισκία

-8- κινητά τηλέφωνα

Τέλος, διαπιστώθηκε ότι από τα κατασχεθέντα έγγραφα τα 99 έχουν δηλωθεί ως κλαπέντα-απολεσθέντα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-9-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά