Logo

Μετέφερε μέσα σε τηλεόραση 15,7 κιλά ηρωίνης [φωτο] 
 

Με την κατηγορία της μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών σε βαθμό κακουργήματος οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου ένα 47χρονος Έλληνας που συνελήφθη την Κυριακή να μεταφέρει με νοικιασμένο αυτοκίνητο 15,7 κιλά ηρωίνης.

Ο άνδρας, παλαιός γνώριμος των αρχών που συνελήφθη στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, είχε κρύψει την ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών μέσα σε μία τηλεόραση.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείες είχε προμηθευτεί τις ποσότητες των ναρκωτικών από περιοχή της Αττικής και τις μετέφερε, έχοντας ως τελικούς προορισμούς την Κορινθία και την Αχαΐα.

Η αξία της ηρωίνης που κατασχέθηκε εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 190.000 ευρώ. 

Την υπόθεση παρουσίασαν στους δημοσιογράφους ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Αστυνομικός Διευθυντής Απόστολος Μαρτζάκης και ο  Προϊστάμενος του Γ.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος Σφέτσος. 

Συγκεκριμένα, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων Δυτικής Ελλάδας Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος Σφέτσος είπε:

"Σας καλέσαμε προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τη σύλληψη ημεδαπού, ο οποίος μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης από περιοχή της Αττικής σε Κόρινθο και Αχαΐα. Η σύλληψη του δράστη επετεύχθηκε με την ενεργή συμμετοχή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ΡΙΚΙ, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση της υπόθεσης από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχο Νικόλαο Κοτρωνιά και τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Αστυνομικό Διευθυντή Απόστολο Μαρτζάκλη."

Συνεχίζοντας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, ανέφερε:

"Η Ελληνική Αστυνομία πέτυχε σήμερα ακόμη ένα δυνατό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα και συγκεκριμένα στα κυκλώματα που διακινούν ναρκωτικά.

Κατασχέσαμε ποσότητα ηρωίνης που ξεπερνά τα δεκαπέντε κιλά και η οποία θα κατέληγε σε χρήστες της περιοχής μας και των όμορων νομών, ενώ συλλάβαμε και τον 47χρονο ημεδαπό διακινητή της.

Ο αγώνας μας κατά των ναρκωτικών είναι συνεχής και οι αστυνομικοί των Υπηρεσιών μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πάταξη αυτής της μάστιγας.

Σας υπενθυμίζω ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε κατασχέσει περισσότερα από 100 κιλά κάνναβης, 850 δενδρύλλια της ίδιας ουσίας και σημαντικές ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, πριν καταλήξουν στις γειτονιές των πόλεων μας και συλλαμβάνοντας τους διακινητές ή καλλιεργητές σε κάθε περίπτωση.

Ως Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα ως Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καταπολέμηση των ναρκωτικών και προσπαθούμε να κατάσχουμε αυτές τις επικίνδυνες ουσίες πριν καταλήξουν στους πολίτες.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τον Τμηματάρχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών και όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας τους για τις συνεχείς προσπάθειές τους και τις επιτυχίες τους"

Τις λεπτομέρειες της υπόθεσης παρουσίασε αναλυτικά ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, Απόστολος Μαρτζακλής, ο οποίες είπε:  

"Χθες, το απόγευμα, στη Νέας Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υπηρεσίας μας, συνέλαβαν έναν ακόμα διακινητή ναρκωτικών.

Πρόκειται για 47χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων που συνέλεξαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε χθες το απόγευμα, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία κλιμάκιο αστυνομικών μας, μετέβη σε περιοχή της Κορίνθου, για τον εντοπισμό του 47χρονου, καθώς ερευνούσαμε τη συμμετοχή του σε υπόθεση μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, εντοπίσαμε χθες το απόγευμα τον 47χρονο να κινείται με αυτοκίνητο στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών και τον θέσαμε σε διακριτική επιτήρηση.

Στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας ακινητοποιήσαμε το αυτοκίνητο του δράστη και σε έλεγχο που πραγματοποιήσαμε, με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίσαμε τριάντα ανισοβαρής συσκευασίες ηρωίνης, που είχε αποκρύψει μέσα σε μια τηλεόραση.

Το συνολικό βάρος της ηρωίνης που κατασχέσαμε είναι (15) κιλά και (776) γραμμάρια, ενώ η συνολική της αξία ανέρχεται στο ποσό των (190.000) ευρώ περίπου.

Από την προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών προέκυψε ότι ο 47χρονος είχε προμηθευτεί τις ναρκωτικές ουσίες από περιοχή της Αττικής και τις μετέφερε έχοντας ως τελικούς προορισμούς την Κορινθία και την Αχαΐα.

Ο δράστης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και άλλων αδικημάτων, ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε το είχε ενοικιάσει από εταιρεία με έδρα την Αττική.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορινθίας."

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-10-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά