Logo

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία



 
 

Με τη σύλληψη επτά ατόμων εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε στην Ελλάδα από την Αλβανία μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα μετέφερε, αποθήκευε και διακινούσε τα ναρκωτικά σε διάφορες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Οι επτά συλληφθέντες είναι έξι Έλληνες ηλικίας 26, 43, 44, 46, 46 και 55 ετών και ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας. Επίσης, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας συνεργός τους.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώ, ότν.

Οι συλλήψεις των φερομένων ως μελών της σπείρας άρχισαν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, εντόπισαν στη Νέα Ερυθραία φορτηγό, ιδιοκτησίας 44χρονου Έλληνα, κατά τη στιγμή της φόρτωσής του, από αποθηκευτικό χώρο (καβάτζα), με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Στο σημείο συνελήφθη ο 46χρονος Έλληνας, ο οποίος θα πραγματοποιούσε τη μεταφορά με το φορτηγό αυτοκίνητο.

Σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αθήνα, Γέρακας, Καλλιθέα) και σε Ρόδο και Κω, συνελήφθησαν και άλλα μέλη του κυκλώματος. Το βράδυ της Τετάρτης συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Κακαβιάς Ιωαννίνων ο 46χρονος Αλβανός, κατά την προσπάθειά του να αναχωρήσει για την Αλβανία.

Σε έρευνες σε οχήματα και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 366 κιλών και 985,3 γραμμαρίων
  • Κατεργασμένη κάνναβη συνολικού βάρους 3 κιλών και 75,5 γραμμαρίων
  • Χασισέλαιο βάρους 97,5 γραμμ.
  • Κοκαΐνη βάρους 0,3 γραμμ.
  • Το χρηματικό ποσό των 191.545 ευρώ
  • Το χρηματικό ποσό των 1.420 δολαρίων Η.Π.Α. κ.ά..

Εκτιμάται ότι τα παράνομα κέρδη του κυκλώματος υπερβαίνουν τις 700.000 ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-10-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά