Logo

Συνελήφθησαν μέλη σπείρας που λήστευε τράπεζες και έκλεβε αυτοκίνητα



 
 

Σε τακτικό ανακριτή παραπέμφθηκαν να απολογηθούν τρεις άνδρες, ηλικίας, 38 ετών, 39 ετών και 46 ετών, που συνελήφθησαν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης λήστευε τράπεζες και έκλεβε οχήματα  και η οποία εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. 

Τα τρία φερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά τη ληστεία που έγινε την περασμένη Δευτέρα σε τράπεζα, στο Παλαιό Φάληρο, κατόπιν συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, σε περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην  τελευταία ληστεία τους οι δύο από τους συλληφθέντες, φορώντας ο ένας κράνος μοτοσικλετιστή και ο άλλος μάσκα σιλικόνης, μπήκαν σε τράπεζα του Παλαιού Φαλήρου και με την απειλή περιστρόφου και χειροβομβίδας ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και στη συνέχεια πήραν χρηματικό ποσό.

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε η δράση των συλληφθέντων και σε πολλές υποθέσεις κλοπών αυτοκινήτων, ενώ εξετάζεται η συμμέτοχη τους και σε άλλες ανεξιχνίαστες ληστείες, καθώς και σε διάφορες συναφείς εγκληματικές πράξεις. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το ποσό των 12.495 ευρώ, από την τελευταία ληστεία τους, καθώς και κλεμμένο αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα, όπως και περίστροφο.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, ληστείας και πλαστογραφίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία, της αντίστασης, της απόδρασης κρατουμένου, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι συλληφθέντες  οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου ο εισαγγελέας, αφού άσκησε σε βάρος τους ποινικη δίωξη, τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-10-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά