Logo

Ηγετική μορφή του ένοπλου ο 29χρονος για την Αντιτρομοκρατική [φωτο]



 
 

Στο Εφετείο Αθηνών οδηγήθηκε σήμερα Κυριακή ο 29χρονος  Κωνσταντίνος Γ. που συνελήφθη τα ξημερώματα του  Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας για την αποστολή φακέλων με εκρηκτικούς μηχανισμούς. 

Συγκεκριμένα, ο 29χρονος αντιεξουσιαστής φέρεται κατά τις αστυνομικές αρχές να εμπλέκεται στην αποστολή παγιδευμένων φακέλων τον περασμένο Μάιο στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον περασμένο Μάρτιο στον τότε υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, όπου είχε τραυματισθεί μία υπάλληλος. Επίσης,   φέρεται ότι ήταν και ο αποστολέας των οκτώ παγιδευμένων φακέλων που βρέθηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, στις 20 Μαρτίου, και είχαν ως παραλήπτες Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους. 

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ο 29χρονος με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας είχε νοικιάσει το τελευταίο διάστημα ένα διαμέρισμα στην οδό Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι αρχές έφθασαν στα ίχνη του χάρη σε ένα αποτύπωμα που βρέθηκε στον εμπρηστικό μηχανισμό που στάλθηκε στο Βερολίνο και ταυτοποιήθηκε.  Από εκείνη τη στιγμή ο 29χρονος αντιεξουσιαστής τέθηκε υπό παρακολούθηση για 3-4 εβδομάδες, προκειμένου να εντοπιστουν οι κινήσεις και οι επαφές του με άλλα άτομα.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στον ειδικό εφέτη ανακριτή, ο οποίος εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του, το οποίο εκτελέστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. 

Συνδετικός κρίκος και αναδυόμενος ηγέτης σε "Επαναστατικκό Αγώνα῾ "Πυρήνες" και "ΟΛΑ"

Οι εκτιμήσεις στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι ότι ο 29χρονος είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο στο χώρο των ένοπλων οργανώσεων και εκτιμάται ότι είχε επαφές με άτομα των Πυρήνων της Φωτιάς, του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.

Αστυνομική πηγή υποστηρίζει ότι ο Κωνσταντίνος Γ. είναι ένας ανερχόμενος ηγέτης στο χώρο των ένοπλων οργανώσεων με εξαιρετικές ικανότητες στην κατασκευή βομβών και επαφές σε όλο το δίκτυο των ένοπλων ομάδων»

Στο ίδιο πνεύμα αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας  τονίζει ότι ο 29χρονος τον τελευταίο χρόνο είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ανασύσταση των Πυρήνων και στην στρατολόγηση νεαρών ατόμων από τη δεξαμενή των Εξαρχείων με σκοπό να φτιάξει μια επιχειρησιακή ομάδα. Ο ίδιος αξιωματικός εκτιμά ότι είναι ο κατασκευαστής των τρομοδεμάτων  και ο άνθρωπος που προχώρησε στην κατασκευή της νέας γενιάς φακέλων – βόμβων.

Άλλες πηγές αναφερόμενες στον 29χρονο κάνουν λόγο για έναν «άτυπο αρχηγό» μιας νέας γενιάς Πυρήνων που στρατολογήθηκε το 2016 και οργάνωσε το βραχίονα που έστειλε τα τρομοδέματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Άλλοι αξιωματικοί πάλι λένε ότι ήταν συνδετικός κρίκος – πρόκειται για  «σύνδεσμο» λένε χαρακτηριστικά - μεταξύ των οργανώσεων Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς,  Επαναστατικός Αγώνας και Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Το παρελθόν του και τα επισκεπτήρια

Ο 29χρονος δεν βρισκόταν στην λίστα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ως ύποπτος για τρομοκρατικές πράξεις.

Ωστόσο, στο παρελθόν είχε προσαχθεί και συλληφθεί αρκετές φορές μόνο για επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο και μάλιστα το 2011 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών.

Επιπλέον είχε δώσει το «παρόν» σε πολλές εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε άτομα της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που βρίσκονται στη φυλακή. Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχε και σε κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού, το 2012, ως εκδήλωση συμπαράστασης σε κρατούμενα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ενδείξεις για επαφές του 29χρονου με την Πόλα Ρούπα κατά τον σχεδιασμό της επιχείρησης απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη και  με μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς από τον Κορυδαλλό, τον Φεβρουάριο του 2016.

Μάλιστα, λέγεται ότι έκανε επισκεπτήρια στις φυλακές τα οποία, όπως τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε, ο φορητό υπολογιστής του καθώς και οι συναντήσεις του σε διάφορα σημεία κοντά στα Εξάρχεια, έχουν τεθεί στο «μικροσκόπιο» των αρχών.

Ο 29χρονος έμενε με την οικογένειά του στην περιοχή του Ελληνικού και δεν εμφάνιζε επαγγελματική δραστηριότητα. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής εργαζόταν περιστασιακά σε καφέ της περιοχής.

Τα ευρήματα στην Αλκαμένους και οι εκτιμήσεις για τα σχέδια του 29χρονου

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι σχεδόν βέβαιοι ότι με τη σύλληψη του 29χρονου  απέτρεψαν τρομοκρατικό χτύπημα με βόμβα αρκετά μεγάλης ισχύος. Μάλιστα, φέρονται να 3 με 4 άτομα που αποτελούσαν την ομάδα κρούσης.

Αυτό που ερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή είναι τι ακριβώς ετοίμαζε ο 29χρονος που πιάστηκε  στις 04:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου να φεύγει με τρεις βαλίτσες γεμάτες εκρηκτικά.Μία εκδοχή είναι να  μετακόμιζε τη γιάφκα σε άλλη περιοχή.

Ένα άλλο θέμα που εξετάζεται σε δεύτερο επίπεδο είναι τα οχήματα που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο 29χρονος, τις επαφές του και τα άτομα που συναντούσε μυστικά..

Στο διαμέρισμα εντοπίστηκε φορητός υπολογιστής και σημειώσεις του 29χρονου, που ερευνώνται εξονυχιστικά προκειμένου να βρεθούν πιθανά σχέδια για την τρομοκρατική επίθεση που ετοίμαζε, αλλά και για πιθανούς στόχους...

Άλλο ζήτημα που απασχολεί τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής είναι ο εντοπισμός των ατόμων τα άτομα με τα οποία είχε επαφές ο 29χρονος.  Το βασικό θέμα είναι να ξεκαθαριστεί αν ο συλληφθείς  εκτελούσε εντολές άλλων ή εάν συμμετείχαν και άλλοι στις αποστολές των δεμάτων.

Δεν αποκλείεται,  λένε αξιωματικοί, ενόψει Πολυτεχνείου ο 29χρονςο να ετοιμαζόταν να εξαπολύσει μπαράζ επιθέσεων ή αποστολών «τρομοδεμάτων» σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι αστυνομικοί «ξεσκονίζουν» το διαμέρισμα της οδού Αλκαμένους προκειμένου να εντοπίσουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό ΅

Η επίθεση στην Τσατάνη

Μέσα στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Αλκαμένους βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες εκρηκτική ύλη η οποία είναι παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε

*Στις δύο μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις των περασμένων μηνών σε ΣΕΒ και Eurobank στο κέντρο της Αθήνας.

*Στην επίθεση στο σπίτι της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη, για την οποία την ευθύνη είχε αναλάβει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Θα πρέπε να σημειωθεί ότι ο 29χρονος κατά την προανάκριση κρατά αρνητική στάση, και κρατά κλειστό το στόμα του.

Την Τρίτη απολογείται στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο 29χρονος  - Ζήτησε να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο 

Ο 29χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον ειδικό εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας. Όπως έγινε γνωστό θα μεταχθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή στις 14:00 μεθαύριο Τρίτη οπότε και αναμένεται να απολογηθεί.

Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια μετήχθη στα δικαστήρια της Ευελπίδων και προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για τον πλισμό και τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του όταν συνελήφθη, στο ημιυπόγειο διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο 29χρονος ζήτησε  μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς, όπως αναφέρει μέσω του δικηγόρου του, τραυματίστηκε στο πόδι κατά τη διάρκεια της σύλληψης του.

Η ποινική δίωξη σε βάρος του 29χρονου

Σε βάρος του 29χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για: 

1.Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
2.Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου.
3.Τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων.
4. Πλαστογραφία με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.
5. Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού και κατ´επάγγελμα.
6. Διακίνηση ναρκωτικών.

Με βάση την ασκηθείσα ποινική δίωξη οι πράξεις που αποδίδονται στον 29χρονο «τελέστηκαν με τρόπο σε έκταση και υπό τις συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας».

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης ο εισαγγελέας παρέπεμψε τον 29χρονο σε ανακριτή από τον οποίο ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη στις 12:00 το  μεσημέρι στη κτήριο 10 των δικαστηρίων της Ευελπίδων.

Δεύτερη σύλληψη

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση του 29χρονου συνελήφθη και δεύτερο άτομο το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζει κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα για κατοχή κροτίδων. Σε βάρος του δεύτερου συλληφθέντα, ο οποίος μετήχθη στα δικαστήρια της Ευελπίδων μαζί με τον 29χρονο, σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία για την οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί αύριο στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημελειοδικείο της Αθήνας. 

Νέα ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τον 29χρονο

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε την Κυριακή νέα ανακοίνωση σχετική με  ευρήματα που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη του 29χρονου.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Σε συνέχεια της από 28/10/2017 ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας , που αφορούσε στη σύλληψη 29χρονου ημεδαπού από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (ΔΑΕΕΒ), ανακοινώνεται ότι στην κατοχή του 29χρονου συνολικά έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

  • 8 πλαστές ταυτότητες,
  • 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
  • πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη,
  • δοχείο, βάρους 3310 γραμμαρίων, με άγνωστη στερεή ουσία,
  • δοχείο, βάρους 8830 γραμμαρίων, με άγνωστη στερεή ουσία, πιθανώς ζελατινοδυναμίτιδα,
  • 3 τεμάχια, βάρους 200 γραμμαρίων έκαστο, στερεάς ουσίας, πιθανώς TNT ,
  • πλήθος πυροκροτητών (κοινών και ηλεκτρικών), φυτιλιών, κροτίδων και ηλεκτρικών σπίρτων,
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • επιστολικοί φάκελοι και αυτοκόλλητες μηχανογραφημένες ετικέτες,
  • 3 συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων ( USB ),
  • 2 πλαστικά επιτραπέζια ρολόγια,
  • 2 ξύλινα μανταλάκια, στο σημείο κλεισίματος των οποίων υπήρχαν προσαρμοσμένες 2 μεταλλικές πινέζες,
  • πλαστικό μανταλάκι, με επικολλημένο κομμάτι χαρτιού με άγνωστη στερεή ουσία,
  • συσκευασίες με ράβδους σιλικόνης, πιστόλι σιλικόνης, συσκευασίες κόλλας, μονωτικές ταινίες και πλήθος μπαταριών και εργαλείων (κόφτες, πένσες, μέτρα κλπ),
  • τεμάχια χαρτονιού με διαγραμμίσεις,
  • φορητή συσκευή μέτρησης τάσης ρεύματος,
  • 2 κινητά τηλέφωνα, 5 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και 5 κάρτες μνήμης,
  • 61,7 γραμμάρια ινδικής κάνναβης, καθώς και
  • το χρηματικό ποσό των 840 ευρώ.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία από την οποία εξήλθε ο συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κινητό τηλέφωνο,
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • κάρτα sim ,
  • πλήθος εναυσματικών φιτιλιών κροτίδων και
  • πλαστικό δοχείο με ποσότητα υγρού.

Σημειώνεται, ότι ο 29χρονος είχε νοικιάσει την παραπάνω οικία με πλαστά στοιχεία ταυτότητας ημεδαπού, από το Δεκέμβριο του 2015, ενώ αυτή είχε πληρωθεί προσφάτως έως και το Δεκέμβριο του 2017.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-10-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά