Logo

Αυτοί εξαπατούσαν ηλικιωμένους παριστάνοντας τους υπαλλήλους της ΔΕΗ [φωτο]



 
 

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τη Δευτέρα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο Ελλήνων, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως μέλη εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε υποθέσεις απάτης και κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

1) ΚΙΤΣΑ Χρυσοβαλάντη του Θωμά και της Αφροδίτης, γεν. 1979 στη Θεσσαλονίκη.

2) ΖΩΓΡΑΦΟ Αντώνιο του Γεωργίου και της Βάιας, γεν. 1984 στην Πάτρα

Οι Χρ. Κίτσας και Αντ. Ζωγράφος συνελήφθησαν, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, στην περιοχή της Ημαθίας, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, από αστυνομικούς  του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης  με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε.

Σε βάρος των συλληφθέντων καθώς και σε βάρος δύο ακόμη συνεργών τους 39 ετών και 23 ετών σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα, απάτες και κλοπές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες εμφανίζονταν σε ηλικιωμένους είτε ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, προφασιζόμενοι ότι υπάρχει κάποια βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, είτε ως λογιστές ή φίλοι συγγενικών τους προσώπων, για τους οποίους υφίσταται οφειλή στην εφορία ή άλλες οικονομικές υποχρεώσεις, αξιώνοντας την άμεση καταβολή των οφειλομένων.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι, οι δράστες προέβησαν τουλάχιστον, από τον Ιούλιο του 2016, σε 9 περιπτώσεις έκνομων ενεργειών σε βάρος ηλικιωμένων, στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ιωαννίνων και Κοζάνης, από τις οποίες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος 34.110 ευρώ και κοσμήματα η αξία των οποίων ανέρχεται στα 25.400 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-11-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά