Logo

Αυτοί χτυπούσαν και λήστευαν ηλικιωμένους [φωτο]



 
 

Δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο 2 υπηκόων Αλβανίας, μελών εγκληματικής ομάδας, που διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και κλοπές από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό όφελος, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση από περισσότερους των τριών δραστών που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές ή ληστείες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, από κοινού, ληστεία κατά συρροή με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπων από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή από κοινού, οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, οι δράστες εντόπιζαν οικίες και κατά τις νυκτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες παραβίαζαν τα παράθυρα ή τις θύρες, εισέρχονταν σε αυτές με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή ενώ κατά την διαφυγή τους αφαιρούσαν, με τη χρήση των κλειδιών που ανεύρισκαν, τα οχήματα των παθόντων.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της δράσης των μελών της σπείρας, ήταν η έντονη βία που ασκούσαν στα θύματα τους σε περίπτωση που οι πράξεις τους γινόντουσαν αντιληπτές. Επιπλέον, την ίδια τακτική ακολουθούσαν και στις περιπτώσεις όπου τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι, με σκοπό να τους εξαναγκάσουν να αποκαλύψουν τα σημεία απόκρυψης των χρημάτων τους. Περαιτέρω, τα κλοπιμαία τα διοχέτευαν άμεσα σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Ανάμεσα στις διαρρήξεις ήταν και αυτή της μονοκατοικίας του πρέσβη του Μαρόκο στο Ψυχικό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

1) (επ) PEPA ή FLORENC (ον) PEPA ή LEONARD ή FLORENC ή LENCI του VEIZ ή VEIZI ή QANI και της SABIRE ή LAVDIE , γεννηθέντα στις 17-4-1991 στην Αλβανία

2) (επ) DEMIRI (ον) GERALDO του GRAMOZ και της RAIMONA ή RAJMONDA , γεννηθέντα στις 17-6-1991 ή 17-7-1989 στην Αλβανία

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-11-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά