Logo

Εξαρθρώθηκε η συμμορία του «ψηλού» και του «κοντού» που είχε διαπράξει 30 ένοπλες ληστείες στην Αττική [φωτο]



 
 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε  πρακτορεία ΟΠΑΠ, σουπερ-μάρκετ, καφετέριες, ταχυφαγεία και άλλα καταστήματα σε διαφορές περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας Έλληνας και ένας Βούλγαρος, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται Έλληνας συνεργός τους, ενώ εξιχνιάστηκαν 30 ληστείες και κλοπές  που η διάπραξή τους αποδίδονται στη συγκεκριμένη σπείρα

Αναλυτικότερα, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη είπε για την υπόθεση:

«Θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια τα συγχαρητήρια μου στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπως και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Δυτικής Αττικής για την επομένη υπόθεση που σας παρουσιάσουμε σήμερα.

Αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ένοπλες ληστείες σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, σουπερ-μάρκετ, καφετέριες, ταχυφαγεία και άλλα καταστήματα σε διαφορές περιοχές της Αττικής.

Σε παράλληλες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις τη Δευτέρα 21 Νοέμβριου, σε Καματερό και Ίλιο, καταφέραμε να συλλάβουμε δυο (2) μέλη της εγκληματικής ομάδας, ένα 32χρονο υπήκοο Βουλγαρίας και ένα 29χρονο ημεδαπό, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ένας 38χρονος ημεδαπός συνεργός τους.

Από τις επισταμένες έρευνες της Υπηρεσίας μας, την ανάλυση βιντεοληπτικών υλικών από τα σημεία διάπραξης των ληστειών και την αξιοποίηση των υπόλοιπων προανακριτικών δεδομένων, διακριβώθηκε η δράση των κατηγορουμένων από τον Απρίλιο του 2017 και ταυτοποιήθηκε η συμμέτοχη τους σε τριάντα μια (31) υποθέσεις, με λεία που υπερβαίνει τις -35.000- ευρώ.

Οι υποθέσεις αυτές αφορούν στην εξιχνίαση :

έντεκα (11) ληστειών σε πρακτορεία ΟΠΑΠ

δέκα (10) ληστειών σε καταστήματα σούπερ-μάρκετ, και

οκτώ (8) ληστειών σε καφετέριες και ταχυφαγεία

ληστείας σε πλανόδιο πωλητή τυχερών δελτίων «ΞΥΣΤΟ» και

κλοπής από πλανόδιο πωλητή ανάλογων δελτίων.

Η έρευνα μας συνεχίζεται προκειμένου να προσδιοριστεί ο συνολικός αριθμός των ληστειών που έχουν διαπράξει οι συλληφθέντες και να ταυτοποιηθεί η συμμετοχή τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες όμως για τη μεθοδολογία των δραστών, τα αποτελέσματα των ερευνών και τα ευρήματα από τις κατασχέσεις θα σας παρουσιάσει ο Εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρονόπουλος Θεόδωρος.

Σας ευχαριστώ .»

Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρονόπουλος Θεόδωρος, δήλωσε για την υπόθεση:

«Η δεύτερη υπόθεση, αφορά εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση προχθές, 21 Νοεμβρίου 2017, στο Περιστέρι Αττικής, 32χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και 29χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται και 38χρονος ημεδαπός συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, ληστεία κατά συναυτουργία καθ’ έξη και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και προμήθεια, χρήση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, διαπιστώθηκε η δράση (2) τουλάχιστον ατόμων από τις αρχές Απριλίου του έτους 2017, με ιδιαίτερα σωματομετρικά χαρακτηριστικά, ο ένας με ύψος 1,80 m περίπου και αδύνατος (αποκαλούμενος ως «ψηλός») και ο έτερος με ύψος 1,65 περίπου και εύσωμος (αποκαλούμενος ως «κοντός»), που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε διάφορα καταστήματα (περίπτερα, σουπερμάρκετ, πρακτορεία ΟΠΑΠ, κ.α.), στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Οι δράστες μετέβαιναν στους στόχους τους πεζή ή με δίκυκλη μοτoσυκλέτα, αποκρύπτοντας τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με κουκούλες, τύπου « full - face » ή με μαντήλια, ή κουκούλες φούτερ ή ακόμη και με αποκριάτικες μάσκες, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν αναγνώρισή τους από τα θύματά τους, και με την απειλή πιστολιού, αφαιρούσαν από το ταμείο χρηματικά ποσά (εισπράξεις), ακόμη και τυχερά δελτία.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες και των (3) κατηγορουμένων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • μεταλλικό πιστόλι (ρέπλικα), μαύρου χρώματος και φυσίγγιο κρότου (αβολίδωτο),
  • κουκούλες « full - face » και σκούφοι,
  • ρούχα και παπούτσια που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών,
  • 0,7 γραμμάρια κάνναβης,
  • (12) ναρκωτικά δισκία,
  • (2) κινητά τηλέφωνα,
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και
  • δίκυκλη μοτοσυκλέτα, την οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσο διαφυγής, μετά την τέλεση των ληστειών.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν χθες (22-11-2017), στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα Αθηνών.

Σας ευχαριστώ.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-11-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά