Logo

Εννέα προσαγωγές Τούρκων κουρδικής καταγωγής από την Αντιτρομοκρατική [βίντεο+φωτο]



 
 

Τρεις επιχειρήσεις που εξελίχθηκαν παράλληλα σε Παγκράτι και Νέο Κοσμο και Καλλιθέα πραγματοποίησε την Τρίτη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Κατά την επιχείρηση προσήχθησαν συνολικά εννέα άτομα, όλα Τούρκοι υπήκοοι, κουρδικής καταγωγής. Πρόκειται για οκτώ άνδρες και μία γυναίκα. Σε βάρος ενός εκ των προσαχθέντων εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τρομοκρατικές ενέργειες στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για εφόδους σε τρία διαμερίσματα από το καθένα εκ των οποίων προσήχθησαν τρία άτομα.

Πρόκειται για μέλη του DHKP-C

Όλοι οι προσαχθέντες φέρονται ως μέλη της οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), που δρα στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο εσωτερικό  των τριών διαμερισμάτων σε Παγκράτι, Νέο Κόσμο και Καλλιθέα, στα οποία πραγματοποίησαν εφόδους οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής βρέθηκαν υπολογιστές, στικάκια και άλλο ηλεκτρονικό υλικό, το οποίο συγκεντρώωνεται για να μεταφερθεί στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής για διερεύνηση και αξιολόγηση.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι στα διαμερίσματα βρέθηκαν, επίσης, βάζα με άγνωστη ύλη, που θεωρείται υλικό για κατασκευή βομβών, καλώδια και ρολόγια. 

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι οι οκτώ εμπλεκόμενοι στην υπόθεση εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έπειτα από πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις στην περιοχή και ύστερα από έρευνα, συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία που οδήγησαν στη σημερινή επιχείρηση.

Οι προσαγωγές των 9 Κούρδων, που κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις. Και οι 9 θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, για κατοχή εκρηκτικών και άλλα αδικήματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-11-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά