Logo

Η ΕΛ.ΑΣ εξάρθρωσε τέσσερις συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών [φωτο]



 
 

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά εξάρθρωσε τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις ναρκωτικών, που διακινούσαν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, κυρίως στις περιοχές της Σαλαμίνας, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, καθώς και στην Κέρκυρα και στην Κάρπαθο.

Συνολικά συνελήφθησαν 23 άτομα, εκ των οποίων τα 21 μέλη των οργανώσεων, καθώς και 2 ακόμη, για προμήθεια ναρκωτικών προς χρήση.

Από τους 21 συλληφθέντες, οι 19 είναι Έλληνες, ηλικίας από 19 ετών  έως 59 ετών και οι δύο Αλβανοί, 32 ετών και 47 ετών, εκ των οποίων ο ένας είχε αρχηγικό ρόλο. Σημειώνεται ακόμη ότι ένα μέλος της οργάνωσης, απεβίωσε τον Αύγουστο του 2017 από παθολογικά αίτια, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη σύλληψη των υπολοίπων που διαφεύγουν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και παραβάσεις που αφορούν τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε τέσσερις αυτοτελείς, ιεραρχικά δομημένες, εγκληματικές ομάδες. Οι οργανώσεις αυτές είχαν αναπτύξει την παράνομη δραστηριότητά τους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αλλά και στην Κάρπαθο και στην Κέρκυρα, ενώ εκτιμάται ότι κατά το διάστημα της έρευνας διακίνησαν τουλάχιστον 4 κιλά κοκαΐνης και 63 κιλά κάνναβης, σε πλήθος χρηστών.

Μάλιστα, η αστυνομία εκτιμά ότι η αξία των ποσοτήτων  που διακινήθηκαν, αλλά και κατασχέθηκαν, ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 500.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, διενεργήθηκαν συνολικά 20 κατ' οίκον έρευνες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 15 κιλά και 300 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 225 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 38 γραμμάρια κοκαΐνης, 200 γραμμάρια λευκής σκόνης, που είναι πιθανότατα νοθευτική ουσία, το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ, 2 πιστόλια και 220 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 5 σφραγίδες, εκ των οποίων οι 3 δημόσιων αρχών και οι δύο με ονόματα, 65 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και πλήθος καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων, 18 Ι.Χ αυτοκίνητα, καθώς και 4 μοτοσυκλέτες και 6 ζυγαριές ακριβείας.

Σημειώνεται, ότι οι  συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών  Πειραιά, όπου ο εισαγγελέας  τους παρέπεμψε στην Γ΄ ανακρίτρια Πειραιά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-12-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά