Logo

Διοχέτευαν στην αγορά νοθευμένο ελαιόλαδο – Ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις [βίντεο+φωτο]



 
 

Εργαστήριο παρασκευής και συσκευασίας νοθευμένου λαδιού που προσομοίαζε με ελαιόλαδο, εντοπίστηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ για την υπόθεση συνελήφθησαν την Τρίτη ένας 74χρονος ημεδαπός και ο 30χρονος γιος του.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη και νοθεία τροφίμων και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ οι κατηγορούμενοι αρχικά τοποθετούσαν ποσότητες ηλιέλαιου σε δεξαμενές όπου προσέθεταν χρωστικές ουσίες, προκειμένου να προσομοιάζει στο χρώμα και στην όψη με ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια συσκεύαζαν το νοθευμένο λάδι σε πλαστικά και μεταλλικά δοχεία, με επικολλημένες ετικέτες με επωνυμίες όπως : « ΦΑΡΟΣ », « ΛΙΑΤΙΚΟ », « ΜΠΕΒΕΛΙΝΙ », « ΕΛΙΑΓΡΟΣ », « ΚΡΗΤΗΣ ΓΗ » και την ένδειξη «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο» .

Κατά την έρευνα των διωκτικών αρχών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 δεξαμενή που περιείχε 1,2 τόνους νοθευμένο λάδι,

603 μεταλλικά και πλαστικά δοχεία τα περισσότερα από τα οποία έμφορτα σε όχημα, που περιείχαν συνολικά 2,4 τόνους νοθευμένο λάδι,

4 δεξαμενές, από τις οποίες οι τρεις έμφορτες σε όχημα, που περιείχαν 3,8 τόνους ηλιέλαιο,

χρωστικές ουσίες και διάφορες πρώτες ύλες σε δοχεία, εξοπλισμός και σύνεργα που χρησιμοποιούσαν για τη νόθευση του λαδιού,

17.004 κενά πλαστικά και μεταλλικά δοχεία χωρητικότητας 5 λίτρων και 1 λίτρου,

2.960 συσκευασίες χαρτοκιβωτίων

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-12-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά