Logo

Εξάρθρωση κυκλώματος που εμφιάλωνε και διακινούσε φιάλες υγραερίου με την φίρμα γνωστών εταιρειών [φωτο]



 
 

.Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εμφιάλωνε, αποθήκευε και διακινούσε παράνομα φιάλες υγραερίου επώνυμων εταιρειών, σε δύο εγκαταστάσεις σε Ανατολική Αττική και Πειραιά.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνας, ηλικίας 29 ετών, 38 ετών, 39 ετών και 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εμπορία, αποθήκευση και εμφιάλωση υγραερίου άνευ αδείας, πλαστογραφία μετά χρήσεως, κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, υπεξαίρεση, διάθεση και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, απόκτηση και κατοχή όπλων και φορολογικές παραβάσεις. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος αναζητείται.

Ειδικότερα ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα διατηρούσε και λειτουργούσε παράνομα εγκαταστάσεις στην Ανατολική Αττική και στον Πειραιά, όπου προέβαιναν σε εμφιάλωση, αποθήκευση και διακίνηση φιαλών υγραερίου, χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη από την αρμόδια Αρχή άδεια λειτουργίας και αποθήκευσης.

Στο πλαίσιο αυτό την 19 Δεκεμβρίου 2017, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποίησαν έρευνα στις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 688 φιάλες υγραερίου διαφόρων επωνυμιών, εξοπλισμοί εμφιάλωσης φιαλών υγραερίου, καθώς και πλήθος πλαστικών πωμάτων φιαλών και συρρικνωτικών.

Επιπλέον, από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν επιθεωρητές – εκπρόσωποι των εταιρειών υγραερίου βεβαιώθηκε ότι μέρος των κατασχεθέντων βρισκόταν παράνομα στην κατοχή των συλληφθέντων ή ήταν πλαστό.

Επιπρόσθετα σε έρευνα που έγινε σε κατάστημα του 29χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 67 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm , ενώ κατά τη διάρκεια της έρευνας μετέβη στο κατάστημα και συνελήφθη ο 52χρονος, καθώς διαπιστώθηκε η έκδοση εικονικού φορολογικού στοιχείου πώλησης κατά την παράδοση φιαλών υγραερίου.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ για τις διοικητικές φορολογικές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν, θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-12-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά