Logo

Εξαρθρώθηκε η δεύτερη γενιά της «Καμόρα των Ρομά» [φωτο]



 
 

Στην εξάρθρωση της... δεύτερης γενιάς της «Καμόρα των Ρομά» προχώρησαν οι διωκτικές αρχές με τη σύλληψη 7 Ρομά, από 28 ετών έως 47 ετών οι οποίοι δρούσαν κυρίως στα δυτικά προάστια και σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Η αστυνομική επιχείρηση που έθεσε τέλος στη δράση των.. επιγόνων της σπείρας των Ρομά πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης με τη συμμετοχή στελεχών  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφάλειας Ραφήνας, του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας και Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.).

Οι συλλήψεις των «7» ήρθαν ενάμιση χρόνο μετά την εξάρθρωση της  «Καμόρα των Ρομά», στην οποία φέρεται να συμμετείχε ως κλεπταποδόχος ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας. 

Σύμφωνα με την αστυνομία συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην πρώτη και στη δεύτερη γενιά της συμμορίας είναι ένας 27χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από ενάμιση χρόνο και  μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, εξέλιξη που του άνοιξε το δρόμο να συστήσει μία δεύτερη σπείρα διάδοχο της πρώτης. 

Η νέα εγκληματική ομάδα φρόντιζε όπως και η πρώτη να δρα κοντά στην  Αττική Οδό ή στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, ώστε να είναι ευκολότερη η ταχεία διαφυγή τους. Επιπλέον τα μέλη της ζούσαν με ιδιαίτερη πολυτέλεια, καθώς η λεία από τις κλοπές σε σπίτια στις περιοχές της Ραφήνας, του Πικερμίου, της Αρτέμιδας, της Παλλήνης αλλά και σε άλλα σημεία της Βορειοανατολικής Αττικής ήταν αρκετά μεγάλη.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι κατά την προανάκριση τα μέλη της συμμορίας έχουν, μέχρι στιγμής, ομολογήσει 31 κλοπές σε σπίτια, 2 ληστείες σε βάρος ενοίκων κατοικιών, 17 κλοπές πινακίδων από Ι.Χ. αυτοκίνητα και ακόμη μία κλοπή αυτοκινήτου.

Όπως εκτιμούν οι επικεφαλής αξιωματικοί της έρευνας μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ταυτοποιηθούν και άλλες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται τα μέλη της σπείρας.

Εισέβαλαν σε άδεια σπίτια ή σε αυτά που υπήρχαν ηλικιωμένοι ή ανήλικοι

Τα «επιχειρησιακά» μέλη της συμμορίας, (δύο 26χρονοι, ένας 27χρονος και δύο 31χρονοι), είχαν φυσική παρουσία κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων, τροποποιώντας τη σύνθεση της ομάδας, ενώ οι υπόλοιποι συνεργοί είχαν υποστηρικτικό ρόλο φροντίζοντας για την κάλυψη των «επιχειρησιακών» οχημάτων, την παραλαβή και την περαιτέρω διάθεση των κλοπιμαίων.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας είχαν ως ορμητήριο περιοχές της Δυτικής Αττικής, δρούσαν πρωινές και απογευματινές ώρες και επέλεγαν πολυτελείς μονοκατοικίες σε περιοχές κυρίως της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής, ως στόχους, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω τεχνάσματα:

Αρχικά, χτυπούσαν επίμονα το κουδούνι των σπιτιών για να βεβαιώσουν την απουσία των ενοίκων τους και σε περίπτωση που κάποιος απαντούσε, επικαλούνταν κάποια δικαιολογία.

Σε περίπτωση που κάποιος από τους ενοίκους, δεν απαντούσε έγκαιρα δεν δίσταζαν να εισβάλλουν και να τον ακινητοποιήσουν με την απειλή όπλου, εφόσον ήταν ανήλικοι ή ηλικιωμένοι, ενώ σε υπόλοιπες περιπτώσεις αποχωρούσαν.

Προξενούσαν σημαντικές φθορές σε πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα, ενώ σε περίπτωση που υπήρχε συναγερμός φρόντιζαν για την απενεργοποίησή του.

Ένα ακόμη κοινό χαρακτηριστικό με την πρώτη... γενιά της Καμόρα των Ρομά είναι ότι για τις μετακινήσεις τους διέθεταν και χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης, με κλεμμένες πινακίδες από τυχαία οχήματα, που ήταν σταθμευμένα κοντά στον τόπο διαμονής τους ή στην περιοχή που δρούσαν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 19.860 ευρώ, δύο Ι.Χ. Αυτοκίνητα, 21 χρυσές λίρες και 2 φύλλα χρυσού βάρους πέντε γραμμαρίων το καθένα, 27 ρολόγια, πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων, 2 κυνηγετικά όπλα, πληθώρα καρτών sim και διάφορα έγγραφα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-2-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά