Logo

Εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε επιβάτες του μετρό



 
 

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας οδηγήθηκαν τέσσερα άτομα τα οποία συνελήφθησαν ως μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές σε βάρος επιβατών συρμών μέσων σταθερής τροχιάς.

Συγκεκριμένα, ως μέλη της σπείρας, που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποι, εκ των οποίων δύο υπήκοοι Αλβανίας και δύο Ρουμανίας. Επίσης, εξιχνιάστηκαν ένδεκα περιπτώσεις κλοπών.

Οι συλλήψεις έγιναν στο Σταθμό του Μετρό "Αττική", από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης. Λίγο νωρίτερα, οι δράστες εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό που επικρατούσε σε βαγόνι συρμού, αφαίρεσαν από επιβάτη το κινητό του τηλέφωνο και προσωπικά του αντικείμενα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι δράστες είχαν συστήσει από τριμήνου και πλέον, συμμορία με σκοπό την διάπραξη κλοπών σε βάρος επιβατών συρμών μέσων σταθερής τροχιάς.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εκμεταλλευόμενα το συνωστισμό που επικρατεί σε ώρες αιχμής, κύκλωναν το θύμα τους και ακολούθως ένας εξ αυτών αφαιρούσε το πορτοφόλι του, το κινητό του ή άλλα αντικείμενα, παραδίδοντάς τα σε έτερο δράστη, για αποφυγή εντοπισμού του.

Ο εισαγγελέας αφού άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων τους παρέπεμψε σε  Τακτικό Ανακριτή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά