Logo

Απότακτος αστυνομικός "εγκέφαλος" διεθνούς δικτύου απάτης μέσω Facebook



 
 

Περίπου 250.000 ευρώ είχε καταφέρει να αποσπάσει από εύπιστους Γερμανούς διεθνές κύκλωμα απάτης μέσω Facebook.

Το κύκλωμα το είχε στήσει ένας 31χρονος τον οποίο είχαν αποτάξει από την Αστυνομία για πλαστογραφίες και ναρκωτικά. Ο 31χρονος με συνεργούς του άλλα πέντε άτομα -  άνάμεσά τους και ένας πρώην αστυνομικός που είχε αποχωρήσει από το σώμα οικειοθελώς -  έβρισκαν θύματα σε χώρες της Ευρωπης.

Συγκεκριμένα. ο απότακτος αστυνομικός ως "εγκέφαλος" της σπείρας, με  έδρα την Αθήνα και συνδέσμους σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα, ως γνώστης της γερμανικής γλώσσας παρακολουθούσε το προφίλ  ευκατάστατων γερμανόφωνων και τους προσέγγιζε ως φίλους με ψεύτικα στοιχεία.

'Οπως αναφέρει η Espresso, ο 31χρονος στη συνέχεια υφάρπαζε τα e-mails των θυμάτων και τους έστελνε μηνύματα ζητώντας χρήματα με τη δικαιολογία της άμεσης ανάγκης.

Οι τέσσερις Έλληνες και η γυναίκα συνεργός τους από τη Βουλγαρία κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να εξαπατήσουν τουλάχιστον 24 άτομα, κυρίως Γερμανούς.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η Ασφάλεια Ηγουμενίτσας συνεργάστηκε για μήνες με την Interpol, ώσπου να καταγραφούν οι δαιδαλώδεις συναλλαγές των δραστών και να τους στείλουν στη Δικαιοσύνη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-3-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά