Logo

Εμφανιζόταν ως αστυνομικός και εξαπατούσε πολίτες



 
 

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης συνέλαβαν έναν 30χρονο αλλοδαπό βουλγαρικής καταγωγής, ο οποίος εμφανιζόταν ως συνάδελφός τους και εξαπατούσε πολίτες.

Ειδικότερα, ο 30χρονος τηλεφώνησε σε άνδρα εμφανιζόμενος ως αστυνομικός και του είπε ότι ο γιος του είχε εμπλακεί σε τροχαίο και τραυμάτισε θανάσιμα ένα παιδί. Στη συνέχεια, ζήτησε από το θύμα να του δώσει 40.000 ευρώ, προκειμένου ο γιος του να μην έχει ποινικές συνέπειες.

Στη συνέχεια, κανόνισαν σε συγκεκριμένο σημείο στην λεωφόρο Αθηνών-Σπάτων, προκειμένου να του παραδώσει τα χρήματα, όπως και έγινε.

Όταν αντιλήφθηκε την απάτη σε βάρος του, το θύμα κατήγγειλε το περιστατικό στο κέντρο της Άμεσης Δράσης και μετά από αναζητήσεις οι αστυνομικοί, εντόπισαν τον 30χρονο και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ.

Ενώ από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος μαζί με συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει συμμορία και εμφανιζόμενοι ως αστυνομικοί ή γιατροί τρομοκρατούσαν τα θύματά τους κυρίως ηλικιωμένους.

Ειδικότερα, τους έλεγαν ότι δήθεν στενά τους συγγενικά πρόσωπα είχαν εμπλακεί σε τροχαία δυστυχήματα και τους ζητούσαν χρήματα προκειμένου να μην παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.

Ο συλληφθείς μετά την απολογία του σε τακτικό ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-4-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά