Logo

Ποιοι είναι οι βαρυποινίτες που απέδρασαν [φωτο]



 
 

Οι διωκτικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η απόδραση από το λιμάνι του Πειραιά τεσσάρων κρατουμένων ήταν οργανωμένη μέσα από τις φυλακές.

Ένα από αυτά τα στοιχεία έχει να κάνει με τη μαρτυρία αυτόπτη, ο οποίος βρισκόταν κοντά στην  πύλη Ε3 του λιμανιού.

Ο εν λόγω μάρτυρας ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ πως οι δύο δραπέτες, που δεν έχουν ακόμα συλληφθεί και αναζητούνται, αμέσως μετά την απόδρασή τους επιβιβάστηκαν σε δύο διαφορετικά βαν, τα οποία τους ανέμεναν σε παρακείμενο στενό.

Η συγκεκριμένη μαρτυρία σε συνδυασμό και με άλλες ενδείξεις που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί συνηγορούν στην εκδοχή ότι η απόδραση δεν ήταν ένα τυχαίο περιστατικό αλλά μία ενέργεια καλά σχεδιασμένη 

Οι δύο καταζητούμενοι είναι δύο Αλβανοί που θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι, Το ποινικό μητρώο τους είναι "βαρύ", καθώς εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών και πληρωμένων συμβολαίων θανάτου. Και οι δύο είναι βαρυποινίτες.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

*Χαλίλι Τζουλιάνο: Γνωστός και ως «Τζουλιάνο» ή «Νίκο». Έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια για τη δολοφονία ενός άνδρα και του μικρού γιου του, του 35χρονου ομοεθνή του Φελίμ Μεζάι και του μόλις 28 μηνών Κέρι, στις 29 Νοεμβρίου 2011, κοντά στον ποταμό Πάμισο στη Μεσσηνία. Την εντολή για τη δολοφονία του πατέρα φέρεται να είχε δώσει ο  «αρχινονός» Βασίλης Βαρελάς γνωστός και ως «Μπιλ ο Καναδός». Το μικρό αγόρι  σφαγιάστηκε από τον «Τζουλιάνο» για να μην υπάρχει μάρτυρας του εγκλήματος.  

Εμπλέκεται, επίσης, στην απόπειρα δολοφονίας, στις 6 Μαρτίου 2009 στη Νέα Φιλαδέλφεια, του πρώην συζύγου της γυναίκας του αρχηγού της μεσσηνιακής μαφίας, Βασίλη Βαρελά, που τη δεκαετία του '80 ήταν κασκαντέρ του Τσακ Νόρις σε ταινίες δράσης του Χόλιγουντ.  Ο  «Νίκο» τότε  - σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές και πάλι  κατ΄εντολή του «Μπιλ του Καναδού» -  είχε πυροβολήσει δύο φορές στο κεφάλι και μία φορά στο στήθος, το θύμα το οποίο, τελικά, επέζησε μετά από διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Ακόμη ερευνάται για τυχόν συμμετοχή , στη δολοφονία του 29χρονου Σωτήρη Ψυχόπαιδα, που εργαζόταν ως πορτιέρης σε κέντρο διασκέδασης της Καλαμάτας, στις 11 Νοεμβρίου 2008 στη Μικρομάνη. Ο δράστης είχε πυροβολήσει τέσσερις φορές εναντίον του Ψυχόπαιδα, ενώ του είχε δώσει και μία χαριστική βολή στο κεφάλι.

Ο «Τζουλιάνο» ή «Νίκο» είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2011 στο Πόρτο Ράφτη, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΚΑΜ, άνδρες της οποίας είχαν ανατινάξει την πόρτα της μονοκατοικίας που διέμενε ο σκληρός Αλβανός κακοποιός, προκειμένου να τον συλλάβουν στον ύπνο. 

Ντόντζι Αλφόνσο:  Έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών για την εμπλοκή του  σε ληστείες και σε  διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται, ότι η απόδραση από  το λιμάνι του Πειραιά σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της μεταγωγής 11 κρατουμένων με βαν της αστυνομίας από την Αθήνα για τις φυλακές Αλικαρνασσού  στην Κρήτη.

Λίγο πριν από την αναχώρηση του πλοίου με προορισμό τα Χανιά, τέσσερις κρατούμενοι κατάφεραν να βγάλουν τις χειροπέδες και να διαφύγουν τρέχοντας στους εξωτερικούς χώρους του λιμανιού.

Οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή λιμενικών, κατόρθωσαν να πιάσουν τους δύο από αυτούς, ενώ οι δύο σκληροί ποινικοί αναζητούνται. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-5-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά