Logo

Θεσσαλονίκη: Έξι τραπεζικοί υπάλληλοι κατηγορούνται για κλοπές από θυρίδες



 
 

Εξιχνιάσθηκε μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση υπεξαίρεσης αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και χρηματικών ποσών από τραπεζικές θυρίδες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και ο εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος έξι τραπεζικών υπαλλήλων, ηλικίας 61 έως 64 ετών, για υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Οι κατηγορούμενοι, εργαζόμενοι σε τραπεζικό υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη και εκμεταλλευόμενοι την πρόσβασή τους σε τραπεζικές θυρίδες, κατά τα έτη 1999 έως 2016, αφαίρεσαν χωρίς ίχνη παραβίασης της κλειδαριάς, από το εσωτερικό 9 τραπεζικών θυρίδων, τις οποίες είχαν μισθώσει συνολικά 13 άτομα, πλήθος από χρυσές λίρες Αγγλίας, ρολόγια και χρυσαφικά συνολικής αξίας 2.676.500 ευρώ, το συνολικό ποσό των 100.000 ευρώ καθώς και 3.196 δολάρια Η.Π.Α..

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάτε όταν ιδιοκτήτες των θυρίδων κατήγγειλαν την παραβίασή τους και την υπεξαίρεσή του περιεχομένου τους.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς, ο οποίος θα καλέσει τους εμπλεκόμενους σε απολογία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-5-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά