Logo

Χαμός στην Κέρκυρα με τα σκουπίδια - Αλληλομηνύθηκαν δήμος και κάτοικοι Τεμπλονίου



 
 

Μία δικαστική διαμάχη με επίκεντρο  την αποκομιδή των απορριμμάτων της Κέρκυρας έφερε αναστάτωση την Κυριακή το νησί, με τον δήμαρχο, Κώστα Νικολούζο και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας και πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ, Σπύρο Ασπιώτη να παραμείνουν για αρκετές ώρες στην αστυνομία.

Αρχικά, σύμφωνα με το corfupress.com, διέρευσε η πληροφορία ότι οι κ.κ. Νικολούζος και Ασπιώτης κρατούνται  στην αστυνομία  από το πρωί της Κυριακής με εντολή εισαγγελέα, γιατί παρουσία τους και με εντολή τους στο Τεμπλόνι, τα απορριμματοφόρα επιχείρησαν να εναποθέσουν σκουπίδια στο κλειστό δεύτερο κύτταρο της εγκατάστασης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κατοίκων που προχώρησαν σε μήνυση.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Καρύδης, νομικός εκπρόσωπος του δημάρχου Κέρκυρας, διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ αυτόφωρη διαδικασία για τους κ.κ. Νικολούζο και Ασπιώτη, αλλά "οικειοθελής προσαγωγή" του κ. Νικολούζου για να καταθέσει σχετικά με όσα συνέβησαν το πρωί της Κυριακής στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. 

Το "κομφούζιο" γύρω από τη σύλληψη ή μη των κ.κ. Νικολούζου και Ασπιώτη ξεκίνησε όταν διέρευσε πληροφορία, σύμφωνα με την οποία εκπρόσωποι των κατοίκων Τεμπλονίου επικοινώνσηαν  με την Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να καταγγείλουν ότι παρανόμως η Υπηρεσία Καθαριότητας επιχειρεί να ρίξει σκουπίδια σε χώρο που δεν επιτρέπεται, αφού τα κύτταρα έχουν κλείσει και έχουν μπει σε διαδικασία αποκατάστασης.

Έτσι,  διέρρευσε ότι οι δύο αυτοδιοικητικοί παράγοντες προσήχθησαν στο κτήριο της αστυνομίας με εισαγγελική εντολή, προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία. 

Η αλήθεια ήταν πως οι κ.κ. Νικολούζος και Ασπιώτης βρίσκονταν πράγματι στην αστυνομία, όπου είχε προσαχθεί και ένας κάτοικος  για λεκτική επίθεση. 

Στην αστυνομία είχαν σπεύσει και οι δημοτικοί σύμβοουλοι με δικηγορική ιδιότητα Γ. Καρύδης, Ν. Ράλλης και Κ. Ασπιώτης καθώς και ο δικηγόρος του Δήμου κ. Δεσεγγρίνης.

Το "κουβάρι" για το τι πραγματικά είχε συμβεί άρχισε να ξετυλίγεται γύρω στις 15:00 της Κυριακής όταν από το κτήριο της αστυνομίας αποχώρησαν ο δήμαρχος Κέρκυρας και οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ, παρέμειναν και έδωσαν κατάθεση ο Πρόεδρος του Φορεά Διαχείρισης Σπύρος Ασπιώτης και κάτοικος της περιοχής Τεμπλονίου, ο οποίος φερόταν να κατηγορείται για βανδαλισμό.

Υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις

Διευκρινίσεις για το τι συνέβη έδωσε ο κ. Καρύδης.

Χαρακτηριστικά το corfupress.com αναφέρει στο ρεπορτάζ του:

"Τελικά, όπως αποδείχτηκε, δεν υπήρξε αυτόφωρη διαδικασία κατά τη διάρκεια του επεισοδίου στο Τεμπλόνι, αλλά στο κτίριο της αστυνομικής δ/νσης υπεβλήθησαν δύο μηνύσεις, μια από το Δήμο Κέρκυρας κατά του κατοίκου, που παραμένει εκεί, για προξένησει ζημιών σε φορτηγάκι του Δήμου αλλά και απειλές, καθώς μια του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τεμπλονίου κατά της διοίκησης του ΣΥΔΙΣΑ, του Προέδρου του Σπύρου Ασπιώτη, και κατά παντός άλλου υπευθύνου, χωρίς να ονοματίζεται, για απόπειρα παράνομης εναπόθεσης σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Αν και οι αρχικές δηλώσεις του Δημάρχου της Κέρκυρας έκαναν λόγο για σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο και νομικό εκπρόσωπο του κ. Νικολούζου, Γιώργο Καρύδη δεν έχει υπάρξει σε καμιά περίπτωση, ούτε διαδικασία προσαγωγής, ούτε πολύ περισσότερο διαδικασία σύλληψης σύμφωνα τουλάχιστον με τα επίσημα στοιχεία τα οποία υπάρχουν από την αστυνομία.

Κατά τον κ. Καρύδη υπήρξε οικειοθελής προσαγωγή του Δημάρχου Κέρκυρας για κατάθεση για όσα συνέβησαν το πρωί της Κυριακής στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, αντίθετα με τα όσα είπε
Αντίθετα υπήρξε κατάθεση μήνυσης από το Δήμο σε κάτοικο της περιοχής.
Σύμφωνα με τον κύριο Καρύδη προχώρησε σε βανδαλισμό αυτοκινήτου του Δήμου της Κέρκυρας ενώ απείλησε Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους που βρέθηκαν το πρωί στο Τεμπλόνι.
Ο εν λόγω κάτοικος συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου ενώ στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τεμπλονίου κατέθεσαν μήνυση κατά του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Σπύρου Ασπιώτη για παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων στον κλειστό χώρο του ΧΥΤΑ.
Αυτή την ώρα αναμένεται να αποφασιστεί η τύχη των δύο μηνύσεων, ενώ στην αστυνομία βρίσκονται πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας καθώς επίσης και αρκετά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Τεμπλονίου.
Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους νομικούς εκπροσώπους του Δήμου δεν υπήρξε τελικά καμία σημερινή εντολή της εισαγγελέως για σύλληψη του Δημάρχου, υπάρχει, όμως, μία πάγια εντολή από πλευράς της εισαγγελίας, η οποία ζητά από τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε συλλήψεις αν οποιοσδήποτε παραβιάσει το χώρο στην εν λόγω εγκατάσταση".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-5-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά