Logo

Λαθραία τσιγάρα: Είχαν στήσει ολόκληρο εργοστάσιο στο Κορωπί [βίντεο+φωτο]



 
 

Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης που ειδικευόταν στην παρασκευή και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων και την οποία εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στο Κορωπί Αττικής.

Έως αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί 19 άτομα, εκ των οποίων 3 Κύπριοι και 16 Ουκρανοί, ηλικίας από 21 έως 82 ετών, μεταξύ των οποίων και οι «εγκέφαλοι» της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ακόμη ένα άτομο. 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις του εθνικού τελωνειακού κώδικα, του νόμου για την κύρωση κώδικα φόρου προστιθέμενης αξίας, καθώς και για παραβάσεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών της Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με άλλες διωκτικές Αρχές, εντοπίστηκε πλήρης υποστηρικτικός μηχανισμός για τις δραστηριότητες της σπείρας, με κτιριακές εγκαταστάσεις, εργοστάσιο παραγωγής, αποθηκευτικούς χώρους και χώρους στάθμευσης και μεταφόρτωσης, καθώς και μηχανολογικός εξοπλισμός για την παραγωγή των λαθραίων τσιγάρων συνιστά κυριολεκτικά ολοκληρωμένη γραμμή επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας τέτοιων προϊόντων.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι οι δράστες στα πακέτα των τσιγάρων που προορίζονταν για εξαγωγή, έγραφαν ότι περιέχουν διάφορα είδη ζαχαρωτών, για να ξεφύγουν από τους ελέγχους. 

Στην κατοχή της σπείρας, καθώς και από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αποθήκες, εργοστάσια και οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 15 εκατομμύρια τσιγάρα και φίλτρα, 15 τόνοι καπνού και υπερσύγχρονα μηχανήματα ολοκληρωμένης παραγωγής και τυποποίησης τσιγάρων. 

Επιπλέον, εντοπίστηκαν, στον ίδιο χώρο, στο Κορωπί Αττικής, μέσα σε κοντέινερ, αρχαία αντικείμενα για τα οποία κλήθηκε υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, που διαπίστωσε ότι πρόκειται για αγγεία - ολόκληρα και θραύσματα - τα οποία χρονολογούνται από το 2.000 π.Χ. 

Σημειώνεται ότι η παράνομη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης στέρησε από το Δημόσιο δασμούς και φόρους που, σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-5-2018 από directNEWS.gr πηγή: iefimerida.gr


Τελευταία Αστυνομικά