Logo

Γιατροί συνελήφθησαν γιατί χορηγούσαν ψευδείς γνωματεύσεις τοξικομανίας σε μέλη κυκλώματος ναρκωτικών



 
 

Τρεις γιατροί, ένας δικηγόρος και ένας ιδιώτης συνελήφθησαν σε εκτέλεση ενταλμάτων που εξέδωσε ανακριτής για την εμπλοκή τους σε κύκλωμα ναρκωτικών. Οι τρεις γιατροί, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, φέρονται ότι χορηγούσαν ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις  σε προφυλακισμένα μέλη εγκληματικής οργάνωσης, ώστε να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του νόμου, ως τοξικοεξαρτημένα άτομα.

Όπως μετέδωσε  το  Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη, ένας δικηγόρος και ένας ιδιώτης.

Συγκεκριμένα, με βάση τη σχηματισθείσα δικογραφία οι πέντε εμπλεκόμενοι βαρύνονται  με τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας-δωροληψίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, κατ' εξακολούθηση.

Η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών υπέβαλε τη δικογραφία στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και στη συνέχεια συνελήφθησαν οι κατηγορούμενοι με εντάλματα του ανακριτικού τμήματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την αστυνομική έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από βεβαιώσεις-πραγματογνωμοσύνες, η ακεραιότητα των οποίων εξετάζεται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-5-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά