Logo

Δικηγόρος εμπλέκεται σε κύκλωμα που "θησαύριζε" μέσω αναγνωρίσεων εξώγαμων παιδιών Ελληνίδων από αλλοδαπούς



 
 

Το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς εξάρθρωσε οργανωμένο κύκλωμα, τα μέλη του οποίου ενέχονται στη διάπραξη πολυάριθμων παράτυπων αναγνωρίσεων εξώγαμων τέκνων Ελληνίδων γυναικών, από αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν την Πέμπτη  στη Λιβαδειά, τέσσερις Έλληνες- μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα δύο άνδρες, ηλικίας 43 ετών και 21 ετών, καθώς και δύο γυναίκες, ηλικίας 58 ετών και 34 ετών αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν ακόμα μία 19χρονη Ελληνίδα και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 36 ετών και 35 ετών, διότι όπως διαπιστώθηκε εμπλέκονται σε διαδικασία παράτυπης αναγνώρισης του τέκνου της 19χρονης από τον 36χρονο, ενώ ο 35χρονος είχε το ρόλο του διαμεσολαβητή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα τέσσερα μέλη του κυκλώματος, καθώς και ένας ακόμη 30χρονος, επίσης Έλληνας, συνεργός τους, τουλάχιστον από το 2014, είχαν ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με ιεραρχική δομή και συγκρότηση, σκοπός της οποίας ήταν ο παράνομος προσπορισμός οικονομικού οφέλους, από παράτυπες αναγνωρίσεις εξώγαμων τέκνων ημεδαπών μητέρων, από αλλοδαπούς διαφόρων υπηκοοτήτων, ώστε οι τελευταίοι να εφοδιάζονται με νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής τους στη χώρα μας, ως γονείς ανήλικων ημεδαπών τέκνων.

Ειδικότερα, τα μέλη του κυκλώματος, με ηγετικά στελέχη την 58χρονη και τον 43χρονο, προσέγγιζαν Ελληνιδες γυναίκες (και συγγενικά τους πρόσωπα), ακόμη και πριν γεννήσουν και τις έπειθαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, να δηλώσουν ψευδώς ότι απέκτησαν τέκνα με αλλοδαπούς, οι οποίοι εμφανίζονταν ως δήθεν πατέρες των τέκνων αυτών.

Για την πραγματοποίηση των αναγνωρίσεων, μέλη του κυκλώματος μετέβαιναν αρχικά με την Ελληνίδα μητέρα και τον αλλοδαπό, φερόμενο ως πατέρα, σε συμβολαιογραφικά γραφεία, όπου συντάσσονταν σχετικές συμβολαιογραφικές πράξεις, ενώ στη συνέχεια προέβαιναν στην δήλωση των αναγνωρίσεων σε δημοτικό ληξιαρχείο.

Σημειώνεται, ότι οι αλλοδαποί - φερόμενοι ως πατέρες, κατέβαλαν για την ολοκλήρωση της παράτυπης αυτής διαδικασίας, το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ, εκ των οποίων τα (500) ευρώ καρπώνονταν τα μέλη του κυκλώματος και τα υπόλοιπα χρήματα κατέληγαν στην Ελληνίδα μητέρα του ανήλικου τέκνου.

Μάλιστα στην κατοχή των δύο αλλοδαπών συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (2.340) ευρώ, εκ των οποίων τα (2.000) ευρώ προορίζονταν ως αμοιβή των μελών του κυκλώματος και της 19χρονης συλληφθείσας, για την παράτυπη αναγνώριση του ανήλικου τέκνου της.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφίας, απάτης, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, διατάραξης οικογενειακής τάξης και παράβασης των διατάξεων του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.

Γίνεται μνεία, ότι από το 2014, τα μέλη του κυκλώματος οργάνωσαν και διέπραξαν τουλάχιστον (26) παράτυπες αναγνωρίσεις τέκνων, ενώ για την ίδια υπόθεση αντιμετωπίζουν κατηγορίες ακόμη (46) άτομα, μεταξύ των οποίων (20) Ελληνίδες μητέρες ανήλικων τέκνων, (25) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων που εμφανίζονταν ως δήθεν πατέρες των τέκνων αυτών, καθώς και μία δικηγόρος.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-6-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά