Logo

Καστοριά: Εξιχνιάστηκαν οι κλοπές 674 γούνινων παλτών αξίας 1,87 εκατ. ευρώ



 
 

Στα ίχνη διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε δύο μεγάλες κλοπές από επιχείρηση γουναρικών στην Καστοριά έφθασε η τοπική Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, έπειτα από πολύμηνη έρευνα.

Ως μέλη της ταυτοποιήθηκαν εννέα αλλοδαποί, και συγκεκριμένα επτά άνδρες, ηλικίας από 41 έως 56 χρόνων, και δύο γυναίκες, 44χρονη και 52χρονη.

Χθες, Τετάρτη, μάλιστα, εντοπίστηκε και συνελήφθη στους Ευζώνους, κατά την προσπάθειά του να βγει από την Ελλάδα, ένας από τους εμπλεκόμενους, 56χρονος αλλοδαπός.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η οργάνωση διέπραξε δύο κλοπές, τον Οκτώβριο του 2013 και τον Νοέμβριο του 2017, από επιχείρηση γουναρικών στην Καστοριά, αφαιρώντας συνολικά 674 γούνινα παλτά, αξίας 1.870.000 ευρώ.

Ειδικότερα, με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, τα μέλη της απενεργοποίησαν τον συναγερμό της επιχείρησης, παραβίασαν την πόρτα και αφαίρεσαν το εμπόρευμα.

Για τη μεταφορά των κλοπιμαίων χρησιμοποίησαν μισθωμένο φορτηγό και πλαστά έγγραφα, ενώ ως κρησφύγετο-ορμητήριό τους είχαν κατοικία στη Χαλκιδική, απ’ όπου και συντόνιζαν τη μεταφορά των παλτών στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο ερευνών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών Χαλκιδικής και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Ευζώνων Κιλκίς, κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρολογικού και έντυπου υλικού, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.

Η έρευνα για να καθοριστεί το συνολικό εύρος της παράνομης αυτής δράσης της οργάνωσης και τον εντοπισμό των κλοπιμαίων συνεχίζεται.

Ο 56χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφία κλπ.

Όπως διαπιστώθηκε, οι ίδιοι δράστες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν και ξένες αστυνομικές Αρχές, για συναφή αδικήματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-6-2018 από directNEWS.gr πηγή:naftemporiki.gr


Τελευταία Αστυνομικά