Logo

ΣΔΟΕ: Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης αμφεταμινών [φωτο]



 
 

Στα ίχνη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες αμφεταμινών έφθασε το Σ.Δ.Ο.Ε. Συνελήφθησαν στον Πειραιά τέσσερις Ολλανδοί, που εμπλέκονται στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίου που περιείχε περισσότερους από τρεις τόνους αμφεταμινών (της πρόδρομης χημικής ουσίας BMK), ποσότητα που θα μπορούσε να παρασκευάσει περισσότερα από 4.000.000 χάπια ecstasy (XTC), αξίας άνω των 40.000.000€.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν στελέχη του, από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά, της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού και του γραφείο της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA) στην Αθήνα, αξιοποίησαν πληροφορίες και εντόπισαν ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο που προερχόταν από τη Σαγκάη, με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, με αποστολέα εταιρεία χημικών στην Κίνα και παραλήπτρια ελληνική εταιρεία με έδρα τον Πειραιά, με δηλωμένο φορτίο 680 σάκους κιτρικό οξύ.

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι η συγκεκριμένη παραλήπτρια εταιρεία είχε ιδρυθεί μόλις πριν έναν μήνα και το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο αποτελούσε την πρώτη εισαγωγή της. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο Ολλανδός υπήκοος που εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης της παραλήπτριας εταιρείας είχε προχωρήσει και σε ίδρυση δεύτερης εταιρείας, το ίδιο χρονικό διάστημα με την ίδρυση της πρώτης.

Άμεσα, μόλις το ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο έφθασε στον Πειραιά στις 16 Ιουνίου, τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση.

Όπως διαπιστώθηκε, για το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο είχαν «ενδιαφερθεί» ένας ολλανδός και μία ολλανδή υπήκοοι, οι οποίοι, αφού εντοπίστηκαν από τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, τέθηκαν άμεσα σε 24ωρη επιτήρηση. Διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω Οολλανδός είχε ιδρύσει στην Ελλάδα δύο εταιρείες, στο όνομά του, με αντικείμενο εισαγωγές-εξαγωγές.

Από τη φυσική επιτήρηση προέκυψε η άμεση σχέση των τριών Ολλανδών με τον ιδιοκτήτη της παραλήπτριας ελληνικής εταιρείας, καθώς και με τέταρτο Ολλανδό, αυτοκινητιστή.

Προχθές, Τετάρτη, το ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο μεταφέρθηκε, μετά τον εκτελωνισμό του, σε χώρο στάθμευσης φορτηγών αυτοκίνητων όπου είχαν συγκεντρωθεί οι υπό επιτήρηση ολλανδοί υπήκοοι, οι οποίοι άρχισαν τη διαδικασία μεταφόρτωσης του εμπορεύματος σε αυτοκίνητο φορτηγό ψυγείο με ολλανδικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια της μεταφόρτωσης έγινε επέμβαση ανδρών του ΣΔΟΕ, οπότε εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 119 σάκοι που περιείχαν αμφεταμίνες (την πρόδρομη ουσία BMK), συνολικού βάρους 3 τόνων, 19 κιλών και 745 γραμμαρίων. Όπως υπολογίστηκε, η κατασχεθείσα αυτή ποσότητα θα μπορούσε να παρασκευάσει περισσότερα από 4.000.000 χάπια ecstasy (XTC), αξίας άνω των 40.000.000€.

Επίσης, κατασχέθηκαν το φορτηγό ψυγείο αυτοκίνητο, χρηματικά ποσά, πλήθος κινητών τηλεφώνων και προσωπικοί φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Οι τέσσερις Ολλανδοί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, όπου έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-6-2018 από directNEWS.gr πηγή: naftemporiki.gr


Τελευταία Αστυνομικά