Logo

Στον εισαγγελέα δικογραφίες για ιστοσελίδες με παράνομα τυχερά παιχνίδια



 
 

H Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από σχετική διερεύνηση, υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας δικογραφίες  τακτικής διαδικασίας δύο υποθέσεων ιστοσελίδων που παρείχαν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων χωρίς τις νόμιμες άδειες.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση στοιχείων-καταγγελιών, εντοπίστηκαν οι δύο ιστοσελίδες και ταυτοποιήθηκαν οι χώρες αδειοδότησης των εταιρειών, στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της  υπόθεσης διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και ψηφιακών δεδομένων - στοιχείων των υποθέσεων. και παράλληλα πραγματοποιήθηκε σχετική ενημέρωση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες.

 Ως πρώτο βήμα οι επίμαχες ιστοσελίδες υπάχθηκαν στον κατάλογο (Blacklist), που τηρεί η Επιτροπή, προκειμένου να μην επιτρέπεται από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου η πρόσβαση σε ιστοσελίδες μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι έλεγχοι για τον παράνομο στοιχηματισμό έχουν ενταθεί λόγω της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-7-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά