Logo

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας για ληστείες και κλοπές καταστημάτων



 
 

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε δύο ημεδαπούς ηλικίας 43 και 36 ετών για συμμετοχή σε σπείρα που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε καταστήματα και επιχειρήσεις.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση-συμμορία, ληστεία κατά συναυτουργία, ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία σε απόπειρα, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πλαστογραφία, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, καθώς και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων, περί ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες από κοινού με άλλους συνεργούς τους, τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους έως χθες (05-07-2018), συγκρότησαν συμμορία προκειμένου να προβαίνουν σε ληστείες και κλοπές σε καταστήματα και επιχειρήσεις, καθώς και κλοπές οχημάτων και πινακίδων κυκλοφορίας στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών και Καβάλας.

Ειδικότερα, διέπραξαν δύο (2) ένοπλες ληστείες, είκοσι δύο (22) διαρρήξεις καταστημάτων και επιχειρήσεων, τέσσερις (4) κλοπές οχημάτων (τετελεσμένες και σε απόπειρα) και έξι κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(1) κυνηγετική καραμπίνα,

(1) ηλεκτρικός εκκενωτής (τέιζερ),

(1) συσκευή εντοπισμού (gps),

(1) ασύρματος που ήταν συντονισμένος στα κανάλια της Αστυνομίας,

Πλήθος κινητών τηλεφώνων και

Ενδύματα που φορούσαν κατά την τέλεση των πράξεων.

Από την εγκληματική τους δράση αποκόμισαν περισσότερα από (25.000) ευρώ, ενώ η αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει τις (35.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-7-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά