Logo

Συνελήφθη 35χρονος εμπρηστής στον Μαραθώνα



 
 

Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού προχώρησαν στη σύλληψη ενός 35χρονου ο οποίος, σύμφωνα με την πυροσβεστική, είναι υπεύθυνος για τουλάχιστον πέντε εμπρησμούς στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα.

Η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος: 

"Συνελήφθη, από υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο ημεδαπός Π.A. του N. ετών 35, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση και για απείθεια προς τις διωκτικές αρχές, για πέντε πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε οικοπεδικούς χώρους το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Ιουλίου 2018, στην περιοχή Ριζάρη, του Δήμου Μαραθώνα, στο Νομό Αττικής. Ο προαναφερόμενος θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών".

Σε βάρος του 35χρονου ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς να δήλωσε ότι «μου άρεσε να βάζω φωτιά και να παρακολουθώ τους πυροσβέστες να τρέχουν να την σβήσουν».

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι με βάση τα έως τώρα στοιχεία ο 35χρονος δεν εμπλέκεται στη φωτιά της 23ης Ιουλίου. Ωστόσο, αντίγραφο της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος του θα  διαβιβαστεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη, που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση για την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, προκειμένου να διερευνηθεί εάν ο συλληφθείς συνδέεται και με αυτήν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-8-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά