Logo

Καταστροφή φυτειών χασίς σε Εύβοια και Θήβα σε συντονισμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας [βίντεο+φωτο]



 
 

Αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδος και με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου και Χαλκίδος, οργάνωσαν αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε στις 3 Αυγούστου, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή Γυμνό Αμαρύνθου Ευβοίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν περιφραγμένο οικόπεδο, περίπου 10 στρεμμάτων, όπου υπήρχαν 10 ειδικά διαμορφωμένα θερμοκήπια, έκτασης 300 τμ το καθένα. Σε πέντε από τα θερμοκήπια βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 753 δενδρύλλια κάνναβης. Στα υπόλοιπα εντοπίστηκαν εμφανή ίχνη καλλιέργειας αντίστοιχου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης. Επίσης, σε οίκημα εντός του οικοπέδου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 38 κιλών και 900 γραμμαρίων.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία αναζητείται ένας 56χρονος ημεδαπός, καθώς και τέσσερις αλλοδαποί συνεργοί του, που είχαν αναλάβει την φύλαξη και φροντίδα των δενδρυλλίων κάνναβης.

Στο μεταξύ από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Θηβών, με συνδρομή της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, εντός περιφραγμένου αγροτεμαχίου στην περιοχή του Αυλώνα Αττικής, έκτασης περίπου δύο στρεμμάτων, το οποίο διέθετε υψηλή περιμετρική βλάστηση και όπως διαπιστώθηκε είχε άμεση – μοναδική πρόσβαση και υδροδότηση από την αυλή παρακείμενης οικίας.

Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και το απόγευμα της 4ης Αυγούστου πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα τόσο στην προαναφερόμενη οικία, όσο και στο παρακείμενο αγροτεμάχιο, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 51χρονος ημεδαπός καλλιεργητής της φυτείας, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 287 δενδρύλλια κάνναβης (ορισμένα εκ των οποίων σε κατάσταση αποξήρανσης), ύψους έως και (2,5) μέτρων, 11 κιλά και 925 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, διάφορα σύνεργα, κατάλληλα για την περιποίηση των δενδρυλλίων (φτυάρια, λάστιχο ποτίσματος, κομμένα πλαστικά μπουκάλια νερού, συσκευασίες λιπασμάτων κ.λ.π.), καθώς και ένα κυνηγετικό όπλο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-8-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά