Logo

Πώς δρούσε η σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη στην Αιτωλοακαρνανία [φωτο]



 
 

Τον τρόπο δράσης και δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην Ατιωλοακαρνανία διακρίβωσαν, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου. 

Η εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από τέσσερα μέλη (δυο Έλληνες και δυο αλλοδαπούς) και δραστηριοποιούταν στην κατοχή, στην μεταφορά, στην αποθήκευση και στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην Αιτωλοακαρνανία.

Η εγκληματική οργάνωση είχε δομημένη και διαρκή δράση λειτουργώντας για τουλάχιστον πέντε μήνες, από το Νοέμβριο του 2017 έως το Μάρτιο του 2018, όπου και η δράση της διακόπηκε λόγω σύλληψης του αρχηγού της από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου και προφυλάκισης του σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ελάμβαναν προφυλάξεις κατά την μεταφορά και εμπορία των ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη φρασεολογία και τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα (αχυρανθρώπους), ενώ κατά το χρόνο δράσης της, διακίνησε συνολικά περίπου ένα κιλό κοκαΐνης.

Σε βάρος όλων των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία που περιλαμβάνει τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας, της μεταφοράς και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου.

To προανακριτικό έργο και τις έρευνες για την υπόθεση διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο του 2018 ο 31χρονος έμπορος ναρκωτικών, που φέρεται ως ο αρχηγός της συγκεκριμένης οργάνωσης,  κατά τη είσοδο των αστυνομικών στο σπίτι του, πέταξε τις ναρκωτικές ουσίες στη λεκάνη της τουαλέτας με αποτέλεσμα αυτές να βρεθούν από τους αστυνομικούς στο φρεάτιο της αποχέτευσης του σπιτιού και στη λεκάνη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-8-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά