Logo

Ξάνθη: Μια τραγωδία με φόντο οικονομικές διαφορές και ηλεκτρονικό τζόγο 
 

Η βαλλιστική εξέταση οδήγησε στην εξιχνίαση της δολοφονίας του ασφαλιστή Κώστα Δαλακούρα και την αυτοκτονία του οπτικού, Αγκόπ Μπαλατλιάν, προκάλεσε έκπληξη στην κοινωνία της Ξάνθης.

Όπως φαίνεται πίσω από την τραγωδία, κρύβονται σοβαρές οικονομικές διαφορές που, το πιθανότερο είναι να προέρχονταν από διαδικτυακό τζόγο.

Η βαλλιστική εξέταση στο όπλο με το οποίο αυτοπυροβολήθηκε ο 54χρονος, οπτικός, ο οποίος κατάγεται από γνωστή οικογένεια κοσμηματοπωλών της Θράκης, έδειξε ότι επρόκειτο για ένα τροποποιημένο πιστόλι τύπου Glock των 9Χ19 χιλιοστών.

Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι αυτού του είδους οι μετασκευές γίνονται κατά κύριο λόγο στην Τουρκία απ’ όπου και εισάγονται παράνομα στη χώρα μας. Οι αστυνομικοί έχουν επικεντρώσει τις έρευνες στα ταξίδια που έχει πραγματοποιήσει στην Τουρκία, προσπαθώντας να ανακαλύψουν πότε και πώς προμηθεύτηκε το όπλο.

Η βαλλιστική έδειξε ότι το όπλο που χρησιμοποίησε ο οπτικός για να αυτοκτονήσει είχε χρησιμοποιηθεί εναντίον του ασφαλιστή. Άλλωστε ο κάλυκας από τη μία και μοναδική σφαίρα που διαπέρασε την πνευμονική αρτηρία του 55χρονου βρέθηκε στο γραφείο του αυτόχειρα. Επίσης, εξακριβώθηκε από το διαμέτρημα του όπλου ότι με αυτό είχε πυροβοληθεί ο Δαλακούρας, αν και αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι χρησιμοποιήθηκε 22άρι πιστόλι, όπως και ότι είχε βληθεί πισώπλατα ενώ η νεκροτομή που έκανε ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης έδειξε ότι είχε δεχθεί την σφαίρα από μπροστά, στο αριστερό ημιθωράκιο και το τραύμα ήταν διαμπερές.

Ο 55χρονος ασφαλιστής Κώστας Δαλακούρας βρέθηκε νεκρός γύρω στις 3:00 το απόγευμα της Τρίτης από την κόρη του, πεσμένος μπρούμυτα πάνω στο γραφείο του. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατός του είχε επέλθει γύρω στις 10:00 το πρωί. Όμως, λίγες ώρες αργότερα, η υπόθεση άρχισε να ξεκαθαρίζει με τον πιο τραγικό τρόπο.

Στις 10:30 τη νύχτα της ίδιας ημέρας, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του επί της οδού Βενιζέλου της Ξάνθης, ο 54χρονος γνωστός επιχειρηματίας οπτικών ειδών, Αγκόπ Μπαλατλιάν, πατέρας δυο παιδιών. Η οικογένειά του που παραθέριζε στο εξοχικό της στην παραλία, ανησύχησε επειδή δεν απαντούσε στις κλήσεις και ζήτησε από την Αστυνομία να ελέγξει το σπίτι, μήπως του είχε συμβεί κάτι κακό.

Τα στοιχεία

Η ώρα θανάτου προσδιορίστηκε προς το απόγευμα της Τρίτης, λίγο αφ' ότου είχε ανακαλυφθεί η σορός του Κώστα Δαλακούρα, με τον οποίο ο Αγκόπ Μπαλατλιάν είχε πολύ καλές σχέσεις ενώ είχαν συγγενέψει κιόλας μέσω κουμπαριάς. Ήταν προφανές ότι οι δυο υποθέσεις συνδέονταν κι έτσι οι αστυνομικοί τις εξέτασαν παράλληλα, αναζητώντας τις τελευταίες κινήσεις των θανόντων, μέσα από μαρτυρίες, έγγραφα και οπτικό υλικό.

Στο μικροσκόπιο της έρευνας μπήκαν οι νέες επιχειρηματικές κινήσεις του Δαλακούρα, που ο ίδιος είχε προαναγγείλει στο προφίλ του στο facebook, κάνοντας λόγο για ένα κύκλο που έκλεισε και ένα νέο που ανοίγει. Ωστόσο, δεν προέκυψε κάποιο επαγγελματικό ζήτημα που να ήταν δυνατό να προκαλέσει την δολοφονία του ασφαλιστή. Όσο για τον 54χρονο Μπαλατλιάν, η κοινή αίσθηση ήταν πως δεν αντιμετώπιζε κανενός είδους οικονομικά ή άλλα προβλήματα.

Όταν, πια, αποκαλύφθηκε ότι το όπλο ήταν το ίδιο και στους δυο θανάτους και επιβεβαιώθηκε ότι ο επιχειρηματίας οπτικών ειδών το χρησιμοποίησε για να δολοφονήσει εν ψυχρώ τον φίλο και κουμπάρο του, τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν στην πόλη της Ξάνθης. Σύμφωνα με μαρτυρίες που κατατέθηκαν στους αστυνομικούς, ο δράστης και αυτόχειρας είχε πέσει στα «δίχτυα» του διαδικτυακού τζόγου, στον οποίο φέρεται να ξόδευε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι ο Αγκόπ Μπαλατλιάν είχε από το θύμα δανειστεί σημαντικό ποσό, για το οποίο φέρεται ότι είχε δώσει ως ενέχυρο στον Δαλακούρα κάτι πολύτιμο -ίσως διαμάντια από το οικογενειακό κοσμηματοπωλείο- που έπρεπε πάση θυσία να πάρει πίσω. Όμως αδυνατούσε να επιστρέψει τα χρήματα που δανείστηκε για να το πάρει, ενώ και ο ασφαλιστής φέρεται να τον πίεζε το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε απόγνωση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-8-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά