Logo

Πάνω από 200 κιλά ινδικής κάνναβης κατασχέθηκαν σε Άρτα και Θεσπρωτία [φωτο]



 
 

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ινδικής κάνναβης, βάρους 246,7 κιλών, στο πλαίσιο δύο ξεχωριστών αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Παρασκευή στην Ήπειρο. .

Συγκεκριμένα, κατά την πρώτη επιχείρηση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στην περιοχή του Κομποτίου Άρτας πάνω από 102 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν μέσα  σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό 52χρονη Ελληνίδα, η οποία συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Την υπόθεση χειρίστηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οι οποίοι στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών και αστυνομικών ερευνών, σήμερα Σάββατο το πρωί, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό την 52χρονη και στο εσωτερικό του βρήκαν εκατό  συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 102 κιλών και 593 γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το παραπάνω αυτοκίνητο ανήκει σε 29χρονο Έλληνα, ο οποίος το παραχώρησε στην 52χρονη και αναζητείται.

Τα ναρκωτικά και το Ι.Χ.Ε. κατασχέθηκαν.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

 

Η δεύτερη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή οπότε και εντοπίστηκε στην περιοχή της Νέας Σελεύκειας Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έμφορτο με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών,

Ειδικότερα, το όχημα εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο και ανασφάλιστο ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν 42 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 144 κιλών και 110 γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξακριβώθηκε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 13-07-2018, στο Τμήμα Ασφάλειας Κορδελιού – Ευόσμου.

Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν ενώ η προανάκριση και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-8-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά