Logo

Ξάνθη: Συνελήφθησαν διακινητές παράτυπων μεταναστών κατόπιν καταδίωξης



 
 

Η αστυνομία στο Νομό Ξάνθης προχώρησε στη σύλληψη τριών διακινητών μεταναστών σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλληφθέντες είναι αλλοδαποί, ηλικίας 29, 22 και 17 ετών, που όπως αποδείχτηκε ότι θα προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 31 παράτυπους μετανάστες. Μάλιστα, η σύλληψή τους έγινε κατόπιν καταδίωξης.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη την Κυριακή 19 Αυγούστου στην παλαιά εθνική οδό Κομοτηνής-Ξάνθης, όταν αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν ελέγχους έκαναν σήμα στο οδηγό του αυτοκινήτου να σταματήσει. Εκείνος, όχι μόνον δεν συμμορφώθηκε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε κοντά στον οικισμό Κιμμερίων, στην Ξάνθη και ο οδηγός διέφυγε πεζός και αναζητείται. Ο 22χρονος συνοδηγός του, ο οποίος, επίσης, επιχείρησε να διαφύγει πεζός, ωστόσο όμως τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν αστυνομικοί. Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο διακινητές προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας με το παραπάνω αυτοκίνητο 15 μη νόμιμους μετανάστες.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε την Δευτέρα 20 Αυγούστου, επίσης, στην παλαιά εθνική οδό Κομοτηνής-Ξάνθης, όταν οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον 29χρονο οδηγό αυτοκινήτου, ωστόσο εκείνος δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε όταν έπεσε σε τσιμεντένιο κράσπεδο, πάλι κοντά στον οικισμό Κιμμερίων και ακινητοποιήθηκε χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα 16 μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-8-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά