Logo

Γεωργιανός διαρρήκτης άλλαξε τα δακτυλικά του αποτυπώματα



 
 

Οι Αστυνομικοί Υπηρεσίας Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής, προχώρησαν στη σύλληψη Γεωργιανού διαρρήκτη.  Ο ίδιος, ήταν γνωστός στις Αρχές καθώς διατηρούσε φάκελο ως σεσημασμένος διαρρήκτης για διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Κατά τη διαδικασία της δακτυλοσκόπησης ωστόσο, η εξέλιξη αιφνιδίασε τους Αστυνομικούς και προκαλεί έντονο προβληματισμό για τις επικείμενες προεκτάσεις που μπορεί να έχει λάβει η πρακτική αυτή μεταξύ των εγκληματικών οργανώσεων που δρουν στην επικράτεια.

Όπως διακριβώθηκε κατα τη σύγκριση των δακτυλικών και παλαμικών αποτυπωμάτων που ελήφθησαν από τον Γεωργιανό κρατούμενο στο σύστημα της ΔΕΕ, αν και υπήρχε ταυτοποίηση για τα παλαμικά αποτυπώματα στα πραγματικά στοιχεία του, τα δακτυλικά του αποτυπώματα αντιστοιχούσαν σε άλλο άτομο.

Στην εξέλιξη της ανάκρισης που ακολούθησε, ο Γεωργιανός φέρεται να υποστήριξε ότι προχώρησε στη λεπτή χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης των δακτυλικών του αποτυπωμάτων, σε Κλινική της Βουλγαρίας, ώστε να μην εντοπίζεται από τις Αρχές.

Ωστόσο, από τους Αστυνομικούς εκφράζεται η ανησυχία στο ενδεχόμενο η επέμβαση να έχει γίνει εντός επικράτειας, σε κάποιο παράνομο χειρουργείο ή Κλινική έναντι μεγάλου οικονομικού ανταλλάγματος, κάτι που μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αποδειχτεί.

Προανάκριση για την εμπλοκή του Γεωργιανού και σε άλλες διαρρήξεις και ποινικές πράξεις συνεχίζεται από τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Ωστόσο, ο προβληματισμός είναι έντονος στις Υπηρεσίες Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ, στο ενδεχόμενο μεταξύ των καταζητούμενων κακοποιών εντός επικράτειας, χωρις να διατηρούν φάκελο στις Αρχές, να κινούνται και ποινικοί, οι οποίοι έχουν προβεί σε επεμβάσεις αλλαγής των βιομετρικών τους χαρακτηριστικών- δακτυλικά αποτυπώματα- και να συνεχίζουν την εγκληματική τους δραστηριότητα … χωρίς η ταυτότητά τους να εξακριβώνεται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-9-2018 από directNEWS.gr  πηγή: nantiareport.gr


Τελευταία Αστυνομικά