Logo

Συνελήφθησαν δύο γυναίκες για τους βανδαλισμούς με λάδι σε εκθέματα μουσείων



 
 

Δύο γυναίκες συνελήφθησαν για βανδαλισμούς σε μουσεία της Αττικής. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δύο γυναίκες έγιναν αντιληπτές ενώ ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν άλλη μία επίθεση με λάδι σε εκθέματα που βρίσκονται στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής.

Τις προηγούμενες εβδομάδες είχαν πραγματοποιηθεί βανδαλισμοί με λάδι σε εκθέματα στο Βυζαντινό Μουσείο και στο Μουσείο Μπενάκη, που φέρονταν να έγιναν από δύο γυναίκες, οι οποίες είχαν ραντίσει με λάδι διάφορα έργα. 

Οι αστυνομικές αρχές είχαν μελετήσει το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στα δύο μουσεία και εκτιμούσαν πως η σύλληψη των δύο γυναικών ήταν θέμα χρόνου. 

Οι συλληφθείσες εντοπίστηκαν στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής, αφού η συμπεριφορά τους κίνησε την προσοχή του φύλακα, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία.  Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι ο φύλακας του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, που στεγάζεται στη κτήριο της Παλαιάς Βουλής, αναγνώρισε τη μία γυναίκα από φωτογραφίες που είχε μοιράσει η Ασφάλεια σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. 

Αστυνομικοί απέκλεισαν τις εξόδους του κτηρίου της Παλαιάς Βουλής και στη συνέχεια διενήργησαν έλεγχο στις τσάντες και στα ρούχα των γυναικών, στην κατοχή των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν μπουκάλια με λάδι. 

«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό»

Οι συλληφθείσες έιναι δύο Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας, οι οποίες κρατούνται στην ΓΑΔΑ και αύριο Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γυναίκες ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς ότι «ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί συνέλαβαν τις δύο γυναίκες ενώ άγγιζαν ένα από τα εκθέματα και παράλληλα κρατούσαν μπουκάλι με λάδι, που, όμως, δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν.  

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-9-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά