Logo

Καταδίωξη κακοποιού με πυροβολισμούς στον Έβρο



 
 

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκε 53χρονος που συνελήφθη μετά από άγρια καταδίωξη σε δασική περιοχή του Έβρου κατά την οποία  έπεσαν πυροβολισμοί, ενώ ο δράστης επιχείρησε να εμβολίσει όχημα της αστυνομίας.

Η αναζήτηση του 53χρονου ξεκίνησε με αφορμή την καταγγελία δύο ατόμων, ηλικίας 19 ετών και 18 ετών. Οι νεαροί είπαν στην αστυνομία ότι ο 53χρονος τους λήστεψε με την απειλή βίας στη Μάκρη της Αλεξανδρούπολης και τους άρπαξε χρήματα, ένα κινητό και διάφορα μικροαντικείμενα.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης μετά την ληστεία διέφυγε με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχε κλέψει την περασμένη Πέμπτη από την πόλη της Δράμας.

Ο 53χρονος, πάντα κατά την αστυνομία,  έκλεψε και ένα δεύτερο Ι.Χ., το οποίο εγκατέλειψε αφού πρώτα άρπαξε από μέσα διάφορα εργαλεία και ρούχα. Στη συνέχεια διέρρηξε τρία σπίτια και έκλεψε δύο ηλεκτρικές συσκευές, είδη οικιακής χρήσης, διάφορα εργαλεία, τρόφιμα και ποτά.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης οργάνωσαν επιχείρηση για τη σύλληψή του και τον εντόπισαν να οδηγεί το κλεμμένο από τη Δράμα Ι.Χ. και επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο στην περιοχή της Μεσημβρίας. 

Ο δράστης, όμως, τράπηκε σε φυγή. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, επιχείρησε να εμβολίσει ένα περιπολικό και σήκωσε όπλο εναντίον των αστυνομικών, που πυροβόλησαν προειδοποιητικά στον αέρα.

Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, με τη συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, κατά την οποία εντοπίστηκε ο  53χρονος  και συνελήφθη. 

Κατά την έρευνα των δύο κλεμμένων οχημάτων και στο σπίτι του βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Ακόμη, κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, 17,1 γραμμάρια αποξηραμένων κλώνων κάνναβης, 29,9 γραμμάρια κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό και 21 ναρκωτικά χάπια.

Ο εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης άσκησε σε βάρος του συλληφθέντα ποινική δίωξη για βαρύτατα αδικήματα και συγκεκριμένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κλοπή τροχοφόρων, διακεκριμένες κλοπές, παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών και αντίσταση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-9-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά