Logo

ΕΔΕ για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν



 
 

Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), για την επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές, στην πρεσβεία του Ιράν το πρωί της Δευτέρας.

Η ΕΔΕ, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα διερευνήσει την ανταπόκριση του φρουρού που φάνηκε να αιφνιδιάζεται και να μην αντιδρά την  ώρα που τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας τον έβγαλαν από το κουβούκλιο και έσπασαν τα τζάμια, ενώ ο ίδιος φoρούσε μόνο ένα λευκό μπλουζάκι και είχε στον ώμο του το αυτόματο όπλο.

Ο αστυνομικός, φέρεται να είπε πως μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, καθώς ήταν η ώρα της αλλαγής βάρδιας και πήγαινε να φορέσει το πάνω μέρος της στολής του, (επειδή στον δρόμο φορούν πολιτικά από την μέση και πάνω για να μην δίνουν στόχο), όταν είδε ξαφνικά μπροστά του τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Στο βίντεο, που αναρτήθηκε στο athens.indymedia,  φαίνεται ότι ένα από τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας είπε στον αστυνομικό να βγει έξω για να μην τραυματιστεί από τα τζάμια που θα έσπαζαν και αυτός κλείδωσε πίσω του την πόρτα. 

Ανώτατος αξιωματικός είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ΕΔΕ θα διερευνήσει γιατί δεν έπραξε ο αστυνομικός τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό, ή τουλάχιστον να πατήσει το κουμπί του ασυρμάτου για να ειδοποιηθεί η Άμεση Δράση, αλλά ταυτόχρονα θα εξεταστεί αν είχαν δοθεί από τους προϊσταμένους του οι σχετικές οδηγίες και εντολές σχετικά με τα καθήκοντα του.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στην επίθεση της αναρχικής συλλογικότητας συμμετείχαν δέκα άτομα με πέντε δίκυκλα. Μετά την ενέργεια, στήθηκαν μπλόκα παντού στην περιοχή και έγιναν πολλοί έλεγχοι, αλλά δεν εντοπίστηκε κάποιος εμπλεκόμενος στο περιστατικό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-9-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά