Logo

Βέροια: Έξι συλλήψεις για παράνομη ανασκαφή [φωτο]



 
 

Έξι άτομα είχαν προχωρήσει σε εκσκαφή μεγάλου βάθους, μέσα σε ιστορικό διατηρητέο κτήριο της Βέροιας, με στόχο να βρουν αρχαία πολύτιμα αντικείμενα. Οι έξι συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης 18 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 68, 42, 38 και 32 ετών, καθώς και δύο αλλοδαπούς ηλικίας 33 και 31 ετών.

Συγκεκριμένα, σε αιφνιδιαστική έρευνα των αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας, εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του διατηρητέου κτιρίου, που βρίσκεται σε χαρακτηρισμένη ως ιστορική τοποθεσία στην πόλη της Βέροιας, όπου διαπιστώθηκε ότι έκαναν εργασίες παράνομης ανασκαφής.

Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ανιχνευτής μετάλλων, βενζινοκίνητη γεννήτρια, ηλεκτρικός εξοπλισμός (κομπρεσέρ, γερανάκι, μπαλαντέζες, μπαταρίες οχημάτων), διάφορα εργαλεία (βαριοπούλα, αξίνες, σκεπάρνια, σιδερένιος λοστός) και ειδικός εξοπλισμός (ζώνες ασφαλείας, αντιασφυξιογόνα μάσκα, ιμάντας πρόσδεσης, γάντια, φακοί, σύστημα ενδοεπικοινωνίας).

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και διακεκριμένες φθορές, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-9-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά