Logo

Συνελήφθησαν διαρρήκτες δικηγορικών-συμβολαιογραφικών γραφείων



 
 

Δικηγορικά και συμβολαιογραφικά γραφεία είχαν βάλει στο στόχαστρό τους οι δύο διαρρήκτες που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, πρωινές ώρες της Κυριακής 1 Οκτωβρίου στα Εξάρχεια, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, την ώρα που είχαν μπει σε γραφεία κτηρίου της περιοχής κι αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και διάφορα τιμαλφή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, οι δράστες, μαζί με έναν 30χρονο συνεργό τους που αναζητείται (και οι τρεις Έλληνες), είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από επαγγελματικούς χώρους στα Εξάρχεια.

Κατά τη συνήθη τακτική τους, έμπαιναν στα κτήρια παραβιάζοντας τις κεντρικές εισόδους και στη συνέχεια άνοιγαν τα γραφεία είτε παραβιάζοντας τις εισόδους τους, είτε από τον φωταγωγό, είτε και με τη μέθοδο της τοιχορυχίας, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, φορητούς υπολογιστές, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 546 ευρώ, δύο φορητοί υπολογιστές, κοσμήματα, θρησκευτική εικόνα, διαρρηκτικά εργαλεία, τρία μαχαίρια, μικροποσότητα ακατέργαστου χασίς και αντιασφυξιογόνα μάσκα.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις κλοπών από δικηγορικά, συμβολαιογραφικά και εταιρικά γραφεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά