Logo

Κρήτη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε με πιστωτικές-κλώνους



 
 

Οργανωμένη εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες σε βάρος επιχειρήσεων με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών-κλώνων εξαρθρώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, με την επιχειρησιακή συνδρομή του Τμήματος Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Ως μέλη της ταυτοποιήθηκαν πέντε αλλοδαποί, ηλικίας από 24 έως και 38 ετών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία ότι ζευγάρι αλλοδαπών προσπάθησε να εξοφλήσει τη διαμονή του σε ξενοδοχείο και να κάνει συναλλαγές μεγάλης χρηματικής αξίας σε καταστήματα και υπηρεσίες της ξενοδοχειακής μονάδας, χρησιμοποιώντας πλαστές πιστωτικές κάρτες-κλώνους και τραπεζικά εμβάσματα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες, από τον περασμένο Αύγουστο είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, που με συνεχή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία επιχειρούσαν να εξαπατήσουν επιχειρηματίες.

Συγκεκριμένα, έχοντας υποκλέψει δεδομένα τραπεζικών καρτών, οι οποίες είχαν εκδοθεί από τράπεζες του εξωτερικού, κατασκεύασαν κάρτες κλώνους και στη συνέχεια τις χρησιμοποιούσαν για να ταξιδεύουν και να διαμένουν σε πολυτελή ξενοδοχεία, όπου με επίδειξη των πλαστών τραπεζικών εμβασμάτων έκαναν αγορές κοσμημάτων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από καταστήματα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκαν δύο περιπτώσεις εξαπάτησης από ζευγάρι αλλοδαπών (33χρονος και 27χρονη) σε βάρος ξενοδοχειακών μονάδων σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου, με τη χρήση συνολικά 14 πλαστών πιστωτικών καρτών. Επιπλέον, οι δράστες προέβησαν στην αγορά κοσμημάτων (11 ρολόγια) ιδιαίτερα μεγάλης αξίας με τη χρήση πλαστών τραπεζικών εμβασμάτων που απεστάλησαν με εταιρεία ταχυμεταφορών στην Αττική και παρελήφθησαν από δύο άτομα- μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σε αστυνομική επιχείρηση το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου, συνελήφθη ως μέλος της εγκληματικής ομάδας ένας 24χρονος, την ώρα που αγόραζε-παραλάμβανε κοσμήματα-ρολόγια με τον ίδιο τρόπο δράσης.

Η συνολική ζημία από τη δράση τής εν λόγω εγκληματικής ομάδας ανέρχεται στις 300.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του, για απάτες μέσω υπολογιστή σε βάρος επιχειρήσεων

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά